Kamuya 47 bin geçici personel alımı hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

Bir haftadır çeşitli gazetelerde ve internet sitelerinde 47 bin geçici personel alımıyla ilgili haberler dolaşıyor. Bu haberlerin çoğu kamuda çalışacak 47 bin geçici personel alınacağını duyuruyor fakat ne başvuru hakkında bilgi var, ne de nasıl, hangi kriterlere göre alım yapılacağı. Doğal olarak bu haberlerin yayınlandığı her sitede "nasıl başvurabilirim, nerden başvuracağım" gibi yüzlerce yorum var. 47 bin geçici personel alınacak şeklinde duyuruda bulunmak milyonlarca insanı umutlandırır ve başvuru yollarına koyar. İyi bir iş bulmanın zor olduğu bir ülkede çoğu kişi devlet işlerinde çalışmak, sosyal haklardan yararlanmak, maaşının düzenli yatmasını umut etmektedir. Durum böyle olunca bu tarz haberlerin yanlış aktarımı iş güç peşinde koşan insanların umutlarını kırar.

Gelelim haberin içeriğine. Resmi gazetede yayınlanan ilan, özelleştirmeler sonucu işsiz kalan ve çalışmaya devam eden geçici personelleri ilgilendirmektedir. Yani daha önce kamuda çalışmamış kişiler evrak falan toplayıp başvuramazlar. Herhangi bir sınavı da yoktur bunun. Tamemen internette kelime oyunlarıyla yayılmış bir haberden başka bir şey değildir.

Resmi gazetede yayınlanan karar burada , kararın içeriği ise imzaların en altında bulunan linkin içindedir.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica