WhatsApp'ta çevrimdışı olma veya oturum kapatma hakkında

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp'ta çevrimdışı olmak, diğer adıyla oturum kapatma çoğu whatsapp kullanıcısının istediği bir şey. Fakat whatsapp sistemi buna uygun değil. Yani internet erişiminiz varsa whatsappta sürekli online görünürsünüz. Peki whatsappta çevrimdışı görünmenin hiçbir yolu yok mu? Aslında var. Ama çoğu android, ios kullanıcısının işine gelmeyecek yöntemler bunlar.

Mesela bir firewall uygulamasıyla belli başlı programların internetini kısmak/kapatmak mümkün. Böyle bir firewall uygulamasıyla whatsapp internet erişimini kısıtladığımızı düşünürsek dolayısıyla whatsapptan çevrimdışı olmuş oluruz. Fakat tekrar whatsappta online görünmek istersek uygulamadan whatsapp engelini kaldırmamız gerekiyor. Yani whatsappta belirli kişilere çevrimdışı görünüp istediğim kişilerle mesajlaşabilir miyim şeklinde bir soruya verilecek cevap hayır olur. Çünkü ya çevrimdışı olursunuz ya çevrimiçi. Nasıl ki internet bağlantınız olmadığında whatsappta çevrimdışı görünürsünüz, aynı şekilde uygulamanın internet erişimini kısıtlayarak da oturum kapatmış gibi görünebilirsiniz. Tabi belirtmek gerekir ki o an konuşmak istemediğiniz birini geçici olarak engellemeyi seçerek de çevrimdışı görünebilirsiniz, sonra engelini kaldırdığınızda o kişi sizi online olarak görür.

Özetlersek; başta da yazdığımız gibi kullanıcıların istediği bu değil. Çoğu kişi tıpkı facebookta olduğu gibi çevrimdışı görünüp sohbete devam etmek istiyor ama bu özellik mevcut değil.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica