Gmail ilişkili google arama geçmişini görme ve silme

Sponsorlu Bağlantılar

Google gmail hesabınız (google hesabınız) yaptığınız tüm aramaları kaydetmektedir. Google web geçmişine girdiğinizde birkaç yıl önceki aramalarınızı dahi görebilirsiniz. Bu geçmişi görebilmek için https://www.google.com/history adresini kullanın. Sisteme girişinizi yaptıktan sonra google hesabınız açıkken yaptığınız tüm aramaları ve aramalarınız sonucu girdiğiniz siteleri web etkinliğinden tarih aralığı seçerek görüntüleyebilirsiniz.

Eğer arama geçmişinizin saklanmasını istemiyorsanız ve google hesabınızla ilişkili google web geçmişinizi silmek istiyorsanız arama geçmişlerinizin solundaki tikleri işaretledikten sonra yukarı çıkıp "öğeleri kaldır" diyebilirsiniz. Eğer daha fazla geçmiş silmek istiyorsanız öğeleri kaldırın yanındaki tiki işaretleyip o an ekranda gördüğünüz tüm arama geçmişini tek seferde işaretleyip öğeleri kaldır diyerek silebilirsiniz.

Eğer gmail web geçmişi olarak da bilinen google web geçmişinizi tamamen silmek istiyorsanız aynı ekrandayken sağdaki dişli çark simgesine tıklayıp ayarlar diyin. Açılan ekrandaki yazıyı okuyun. Yazının "Google arama etkinliğinin tümünü silebilir veya belirli öğeleri son etkinliğinizden kaldırabilirsiniz" kısmındaki tümünü silebilir kısmına tıkladığınızda "google arama geçmişinizi kalıcı olarak silsin mi?" şeklinde bir soru sorulacaktır.



Google arama geçmişini silmeyi tavsiye etmediğini bildiren yazıyı sizinle paylaşır fakat siz silmekte kararlıysanız "tümünü sil" diyerek google web geçmişinizi silebilirsiniz.

Eğer bundan sonra arama geçmişinizin kaydedilmesini istemiyorsanız dişli çark/ayarlar dedikten sonra ekranda beliren yazının altında "kapat" diyerek google web geçmişinizi kapatabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica