WhatsApp kullanmak ücretli midir?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp dünyada milyonlarca kişi tarafından kullanılan ve her gün milyarlarca mesajın gönderilip alındığı bir uygulama. Uygulamayı böylesine cazip kılan hoş görünümü ve ücretsiz olması. Peki tamamen ücretsiz bir uygulama mı bu, hiçbir zaman para alınmayacak mı?

WhatsApp uygulamasını bir yıl boyunca kullanmak ücretsizdir. Bir yılın sonunda ise her yıl tek seferlik abonelik ücreti alınır. Bu ücret şimdilik 0.99 $ olarak belirlenmiş durumda, ortalama 2 TL yani.

WhatsApp kullanmanız için internet bağlantınızın olması gerekir. Bu wi-fi bağlantısı da olabilir, hattınıza ait internet paketi tarifesi de olabilir. Whatsapp her kullanımında, yani mesaj almak, resim göndermek almak gibi işlemlerde veri kullanır. Bu veriler oldukça azdır ama kullanımınıza göre değişkenlik gösterebilir. Bu veriler paketinize göre MB cinsinden ücretlendirilir. İnternet paketiniz varsa veya modemden bağlanıyorsanız tarifenizi aşmadığınız takdirde ekstra bir ücret ödemeniz gerekmiyor.

Kısacası WhatsApp paralı mıdır sorusunun cevabı ilk yıl için hayırdır. İkinci yıl ise abonelik ücreti ödenir. Bunun dışındaki ücretlendirmeleriniz tamamen internet kullanımızla ilgilidir. Telefonunuz için kotasız internet kullanıyorsanız endişelenmenize gerek yoktur, kotalı internet kullanıyorsanız da "kalan mb sorgulama" işlemi yapıp ara ara ne kadar veri harcadığınızı öğrenip durumu değerlendirebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica