WhatsApp mesaj sesi ve titreşim ayarları

Sponsorlu Bağlantılar

Bu yazımızda whatsapp mesaj seslerini kapatmayı, düzenlemeyi vs. anlatacağız. İlk kurulumda eğer ayarlara dokunmazsanız whatsappta gelen her mesajda ses işitirsiniz. Bu ses kiminin hoşuna gittiği gibi kiminin de değiştirmek istediği ses olabiliyor. Tabi çoğunluk bu sesi kapatmaktan yana. Belirtelim ki telefonun başka bir ekranındayken whatsapp açık kalmaya devam eder. Açık kaldığı için de mesaj geldiğinde telefonun mesaj sesi devreye girer. Yapacağımız ayarla bunu da kapatabileceğiz.

Samsung telefonlarının işletim sistemi olan Android için anlatıma başlarsak eğer; menü tuşuna basıp ayarlar diyin.

Ayarlar ekranından en altta bildirimlere tıklayın.


Bildirimlere geldiğinizde "sohbet sesleri" -gelen ve giden mesajlarda ses çalar- karşısında kutucuğun işaretli olduğunu göreceksiniz. Tıklayıp işareti kaldırdığınızda whatsapp mesaj sesini kapatmış olursunuz. Yani gelen giden mesajlarda whatsappa özgü mesaj sesi çıkmamış olur.



Bildirim tonuna tıklayıp sessiz dediğinizde ise telefonunuza mesaj gelir gibi gelen sesi kapatmış olursunuz. Tabi bir de titreşim kaldı. Bu ayarları yapıp whatsapp seslerni kapatmanıza rağmen telefonunuz titriyorsa öyleyse "titreşim:varsayılan" yazan bölüme tıklayıp kapalı diyin. Böylelikle Whatsappdan biri mesaj yazdığında ne telefonunuz titreşir ne de ses çıkar. Gelen giden mesajlarda hiçbir değişiklik, aksama olmaz. Sadece ses ve titreşimi kapatmış olursunuz. Eğer sesi kapatmaktan değil de değiştirmekten yanaysanız yine bu ekrandan işleminizi yapabilirsiniz.

Bu ayarları yapmanıza rağmen ses geliyorsa grup konuşmasından gelmiştir o ses. Aynı ekrandayken aşağıya doğru inip "grup bildirimleri" başlığında da yukardaki ayarları yaparsanız whatsapp mesaj sesi ve titreşimini tamamen kapatmış olursunuz.

Diğer telefon modellerini ve farklı işletim sistemini kullananlar da cihazlarından bildirim ayarlarına gelerek aynı işlemleri yapabilirler.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica