WhatsApp'ta mesajımın okunup okunmadığını nasıl anlarım?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp'ta yine çokça merak edilen bir konu; karşı taraf mesajımı okudu mu okumadı mı?

Arkadaşınıza mesaj gönderdiğinizde mesajın yanında yeşil renkli tek tik görürseniz bu sizin mesajı başarıyla gönderdiğiniz anlamına gelir. Yani internet ve whatsapp bağlantınızda bir problem yok, mesajınız gönderildi demektir bu. Gönderildi ve iletildi aynı şey değildir. Mesela cep telefonlarınızdan hattını iptal etmiş birine mesaj gönderdiğinizde gönderildi yazar ama bir süre sonra iletilmedi raporu gelir, benzer durum burada da var ama iletilmediği raporu gelmez tabi ki.

Mesajın yanında iki tik gördüğünüzde ise bu mesajı gönderdiğiniz cihaza ulaştı anlamına gelir. Tıpkı sms gönderdiğinizde kişinin cep telefonuna mesajınızın ulaşması gibi. İki tik gördüğünüzde mesajınız artık karşı tarafa ulaşmıştır ama mesaja bakıp bakmaması kendi insiyatifindedir. Mesajına baktığında ise Facebook'ta olduğu gibi mesaja baktığı tarih görünmez. Bunun değerlendirmesini yapmak bundan sonra size kalıyor. Kişi online oluyor, mesajın cihazına ulaştığına dair iki tik görünüyor ama cevap yazmıyorsa "mesajı okuyor ama cevap vermiyor" ya da "mesajı görmedi, mesajlara bakmıyor" şeklinde değerlendirmek size kalıyor.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica