Whatsapp'ta engellendiğimi nasıl anlarım?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp'ta engellenip engellenmediğinizi anlamak için bazı testler gerçekleştirmelisiniz. Bunların neler olduğunu ve ihtimalleri yazalım.

Biri bizi engellediğinde profil resmi ve hakkımda bölümü görünmez, çevrimiçi asla görünmez, gönderilen mesaj daima tek tik olur.

Bu durumda, eğer birini arada bir de olsa çevrimiçi görüyorsak bizi o an engellemediği anlamı çıkar. Uzun süre hiç çevrimiçi olduğunu görmüyorsak "acaba?" diyebiliriz. Uzun süre çevrimiçi olmadığı gibi gönderilen mesajlar da tek tikse engellediği şüphesi giderek artar ama bu kesinlikle engellediği anlamına gelmez. Çünkü kişi internete de bağlanmıyor olabilir ya da WhatsApp uygulamasını telefonundan kaldırmış da olabilir.

Hiç çevrimiçi olmuyor, mesajlar hep tek tik ve profil resmi / hakkımda bölümü de yoksa bu durumda engellediği şüphesi daha da artar. Ama bilinmelidir ki hiçbiri kesin değildir. Çünkü biz de profil resmimizi kaldırabilir, hakkımda bölümünü gizleyebilir, WhatsApp uygulamasını kaldırabiliriz. Böyle bir durumda bize mesaj atan kişiler tek tik görecekler ve "bizi engelledi" diyecekler, oysa bu doğru değildir. 

Silindiğini anlamak da engellenip engellenmediğini anlamak da bilmece gibi görünse de bu şekildedir.  Peki yok mu bunun bir çaresi? Şöyle bir test daha gerçekleştirilebilir: Bir arkadaşınıza sizi engellediğini düşündüğünüz kişiyi iletir ve profiline bakmasını isteyebilirsiniz. Eğer kişi çevrimiçi oluyorsa ve sizde hiç çevrimiçi olmuyorsa bu kesinlikle engellendiğiniz anlamına gelir. Profil resmi ya da hakkımda bölümü o kişide görünüyor ama sizde görünmüyorsa sizi ya silmiş ya engellemiştir. Arkadaşınız o kişiye mesaj attığında çift tike dönüyorsa ve sizde hâlâ tek tikse bu durumda da engellenmişsiniz demektir. 

Bir kişiyle mesajlaşırken bazı mesajlar tek tikse son gönderilen mesajlar çift tikse, teknik bir problem yoksa eğer böyle bir durumda tek tik olduğu zamanlarda sizi engellediğini düşünebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. telefonum Nokia 5800 XpressMusic: engelleme ayarım yok telefonumda gelen numarayı nasıl engelleyebilirim ( WhatsApp) da ekli olmayan

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica