Blogspot nasıl düzenlenir? Şablon, yerleşim düzenleme

Sponsorlu Bağlantılar

Daha önce blogspot'a üye olma konusunda bloggerdan nasıl blog alınacağını anlatmıştık. Yine o anlatımda kayıt esnasında seçtiğimiz şablonu sonradan değiştirebileceğimizden bahsetmiştik. Şimdi hem o değişimi anlatacağız hem de blogu nasıl düzenleyip derli toplu, okunabilir bir blog haline getireceğiz, bundan söz edelim.

Bloglarınızı yönetip düzenleyeceğiniz panele blogger.com'dan giriş yapabilirsiniz. Panelde bloglarınız listelenecektir. Bunlardan düzenlemek istediğinizin yanındaki blogu görüntüle yazısının hemen solundaki simgeye tıklayıp şablon seçeneğine tıklayın.



Açılan ekranda "özelleştir"e tıklayın. Direkt şablonları seçebileceğiniz ekran gelecek karşınıza. Buradan keyfinize göre bir şablon seçtikten sonra soldaki menülerden arka plana tıklayıp blogun renklerni birbirine karıştırabilirsiniz. Ya da burayı boş geçerek gelişmişe tıklayıp blogun temel renklendirme ayarlarını yapabilirsiniz. Arka planlardan, bağlantılara, blog başlığından kayıt başlığına kadar birçok alanda renk seçimi yapabilirsiniz. Ayrıca sayfa metni menüsüyle blogun yazı tipini seçebilirsiniz.

Tüm bu ayarları blog zevkinize göre tasarladıktan sonra genişlikleri ayarla menüsüne tıklayıp sağ sol kenar çubuklarını ve blogun genişliğini ayarlayabilirsiniz. Yerleşim menüsünde blogunuzun menülerini istediğiniz yere taşıyabilirsiniz. Tüm bu değişiklikleri kaydetmek içinse üstte sağda bloga uygula butonuna tıklamanız gerekir.

Şimdi tekrar düzenlemek istediğiniz blog panelinize dönün ve "yerleşime" tıklayın. Buradan gadget ekle yazılarından birine tıklayın ve açılan penceredeki seçenekleri görün. Bunlar blogunuza ekleyebileceğiniz gadgetlerdir. Google düğmesi, ziyaretçiler, abonelikler, bağlantılar, adsense kodları, htmller, slaytlar vs. hepsi buradan eklenebilir. Blogun en işlevli kısmı yerleşim menüsüdür. Eğer blog tasarımına önem veriyorsanız bu bölümle içli dışı olabilirsiniz.

Tekrar düzenlemek istediğiniz blog paneline gelip sayfalara tıkladığınızda blogunuzdan başka sitelere ya da blog içindeki bağlantılara link verebilirsiniz.

Blogspotta temel düzenleme alanları bunlardır. Bir deneme blogu açarak bunları test edebilirsiniz. Beğenmediğiniz tasarımları başka şablonlarla değiştirebilir ve size en yakın tasarımı elde edebilirsiniz.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica