Sistem geri yükleme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Sistem geri yükleme, windowsta kurtarıcı görevi gören ve çoğunlukla işe yarayan bir uygulamadır. Bilgisayara virüs bulaştığı durumlarda öncelikle sistem geri yüklemeye başvurmak çoğunlukla tavsiye edilir. Peki sistem geri yükleme yapınca ne olur? Eğer sisteminizdeki hasar ciddi değilse genellikle sistem geri yükleme başarılır olur. Sonucunda ise bilgisayarı geri bir tarihe almış olursunuz. Dosyalarınızda bir değişiklik olmaz ama ayarları geri yüklediğiniz tarihe göre kullanırsınız. Sistem geri yüklemeye hazırsanız işletim sistemlerinize göre şu yolu izleyebilirsiniz.

Windows 7 için solda başlat bölümüne tıklayıp arama bölümüne sistem geri yükleme yazmaya başladığınızda sistem geri yükleme seçeneği çıkacak yukarıda, tıklayıp açabilirsiniz.

Windows 8 için mouseu kaydırıp sağ menünün çıkmasını sağlayın ve ara kısmına denetim masası yazın. Denetim masasından kurtarma yazın ve kurtarmaya tıklayıp "sistem geri yüklemeyi aç"ı seçin.

Windows xp ve diğer seriler için başlat/programlar/donatılar/sistem araçları/sistem geri yükleme yolunu izleyin.

Sistem geri yükleme uygulamasını açtıktan sonra işlemler genellikle aynıdır. Bilgisayarı eski bir tarihe döndürmek için bir tarih seçersiniz ve ilerle dersiniz. Windows 7'de şöyle bir ekran görüntülenir.

Hiçbir tarih görünmüyor diyorsanız "diğer geri yükleme noktalarını göster" diyerek bilgisayarı geri alabileceğiniz tarihleri görebilirsiniz. Yine seçilecek bir tarih göremiyorsanız bu durumda sisteminize girmiş bir virüsün sistem geri yüklemeyi etkisiz hale getirdiğini söyleyebiliriz. Ya da bilgisayarınız hiçbir tarihte ayar yedeklememiştir. Bir daha bu durumla karşılaşmamak için geri yükleme noktası seçmek gerekir. İster sistem geri yükleyin isterseniz yüklemeyin her iki durumda da antivirüsle bilgisayarınızı taratın mutlaka.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica