Agario tarzı oyunlar

Sponsorlu Bağlantılar

Bu konuda, agario tarzında olan, ondan esinlenen
ya da benzeşen oyunları kısaca tanıtacağız.

1-) Diep.io

Bu oyunda yapacağınız iş gayet basit. Bir kullanıcı adıyla giriş yapmak ve ateş etmeye başlamak! Agario gibi yem yemiyorsunuz burada. Üçgenlere, karelere ve oyunculara ateş ediyorsunuz. Başarılı oldukça güçleniyor, vuruldukça ise ölüme yani yanmaya zaman sayıyorsunuz. Klavye ile oynanan klasik oyunlar gibi w yukarı, d sağ, a sol, s ise aşağıya hareket etmeye yarıyor. Mouse'un sol tuşu ise ateş etmeye yarıyor. Sağ üstte ise ilk sıradaki kullanıcılar listeleniyor. 

                                diep.io sitesinden giriş yapabileceğiniz oyundan bir görüntü.


2-)Slither.io

Bir diğer agario tarzı oyunumuz ise slitherio. Yılan oyunu olarak da ünlenen bu oyunda, yem yiyerek büyüdüğünüz gibi, oyuncuları da yiyerek büyüyüşünüzü sürdürebiliyorsunuz. Yalnız bir fark var bu oyunda! Oyuncuları direkt yiyemiyorsunuz. Şayet onlara çarpıp yemeye çalışırsanız, tozlara bölünüp yendiğinizi görebilirsiniz. Bu oyundaki püf noktası da bu. İster büyük olun ister küçük, çok dikkatli olmalı ve kimseye çarpmamalısınız. Biri bir yere çarptığı vakit paramparça olur ve acele edip onu yemeye başlarsanız, büyüyen siz olursunuz. Mesela çok küçük bir parçacıkken, aniden kocaman bir yılanın (oyuncunun) önüne çıkıp onun size çarpıp dağılmasını sağlayabilir, onu hemencik yiyip kocaman olabilirsiniz. Oyun, bilgisayardan oynanıyorsa şayet, mouse hareketleriyle oynanmaktadır. Kendi yörüngenizde dolanabilir, kendinize çarpabilirsiniz, bunda bir sıkıntı yok, ama başka birine çarptığınız vakit dağılırsınız, yani yanarsınız. Ayrıca, mouse'un sol tuşu hızlanmaya yarar. Tabii, hızlı gittikçe küçülürsünüz, bu yüzden hızlanma işini taktiksel olarak kısa zaman dilimlerinde denemeniz önerilir.Yine bu oyunda da sağ üstte ilk sırada olanların ismi leaderboard'da yazılıdır. Oyunun telefonlar için uygulaması da gayet başarılıdır.


            slither.io bağlantısından ulaşabileceğiniz slitherio oyunundan bir görüntü. 


3-)Vertix.io 

Agario tarzı mıdır bilinmez ama düşük çözünürlüklü bir çatışma zevki tatmak isteyenler bu siteye giriş yapıp kullanıcı ismini yazdıktan sonra oyuna direkt giriş yapabilirler. w yukarı, s aşağı, d sağ, a sol tarafa gitmeye yarar. Mouse'un sağ ve sol tuşu ise ateş etmeye, mouse hareketleri ise yön tayin etmeye yarar. Tıpkı diğer savaş oyunlarında olduğu gibi. Q tuşu ise silah değiştirmeye yarar ve seçilen şey bomba ise, bombayı duvardan sektirerek gönderme olanağını doğurur. 


                                 vertix.io sitesinden giriş yapabileceğiniz oyunun bir görüntüsü.


* Bu oyunların dışında bir de vanar.io, limax.io, wings.io gibi siteler mevcut ki, bu oyunlar da yine ateş ederek ya da yem yiyerek ilerlemenizi ve oyuncularla mücadele etmenizi sağlıyor.  Elbette agario tarzı oyunlar bunlarla sınırlı değil. Biz bu yazıyı yazarken dahi bu tarz yeni oyunlar piyasaya sürülmektedir; fakat bu oyunların çoğu birbirine benzediğinden ve şimdiye dek oyun sitelerinden oynadığımız oyunlardan pek farkları olmadığından, hepsini yazmıyoruz. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica