iPhone web tarayıcısında sözcük arama nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Windows kullanıcılarının çoğu site içerisinde aramayı bilirler. Bunun için bilgisayarın ctrl tuşu ile birlikte f tuşuna basılır, böylelikle aranacak sözcük yazılır ve aramaya başlanır. Peki bunu iPhone'da nasıl yapıyoruz?

Bunun için iPhone cihazımızın web tarayıcısından (safari) bir siteye girelim. Biz yine kendi blogumuzdan vazgeçmedik ve bilgiduragi.blogspot.com'a girdik.





Blog (site) adresinin yazılı olduğu alana dikkat edelim. Bu, bizim adres çubuğu olarak tanımladığımız alandır. Şimdi, sitemizdeyken bir arama gerçekleştireceğiz. Bunun içinse, adres çubuğu olarak gösterdiğimiz, yani bilgiduragi.blogspot.com'un yazılı olduğu alana herhangi bir şey yazalım. Biz "bilgi" yazdık.




"bilgi" yazdığımız anda google ile ara, yer imleri ve tarihçe, son olarak "bu sayfada (12 eşleşen)" şeklinde başlık göreceksiniz. Elbette ki bizim işimize yarayan  "bu sayfada (12 eşleşen)" yazan kısımdır. Buradan anlaşıldığı üzere, o an açık olan bilgiduragi.blogspot.com sayfasında 12 sefer "bilgi" sözcüğü geçmiş. Bu şekilde sizler de istediğiniz sayfada (sitede) arama yapabilirsiniz. Arama sonucunda "bu sayfada (12 eşleşen)" yazan bölümde "bul" yazan kısma tıkladığınızda, aradığınız sözcüğün geçtiği kısımlar görüntülenecektir. Aynı ekranda alt kısımda aşağı yukarı ok simgelerini kullanarak sözcüğün geçtiği yerler arasında geçiş yapabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica