iPhone'dan fotoğraflarınızı ve videolarınızı sildiğinize emin misiniz?

Sponsorlu Bağlantılar

iPhone, diğer telefonlara göre farklı özellikler barındırmaktadır. Bunlardan biri de, fotoğraf ya da videolarınızı sildiğinizde, onları bilgisayardaki gibi geri dönüşüm kutusu tarzı bir klasörde barındırmasıdır. Yani, iPhone'da bir fotoğrafınızı sildiğinizde, fotoğrafınızı tekrar iPhone'da bulabilirsiniz.  Silinen video ve fotoğraflarınızı görmek için; "Fotoğraflar" a girin. Burada "son silinenler" isminde bir klasör göreceksiniz. Eğer göremiyorsanız, sağ altta "albümler" seçeneğine tıklayıp tekrar bakınız.


Eğer ilk defa iPhone kullanıyorsanız, "son silinenler"e girdiğinizde şaşırabilirsiniz. Çünkü burada, sildiğinizi sandığınız görsellerle karşılaşacaksınız. Şayet dalgınlığınız sürmüş olsaydı, belki de kimsenin görmesini istemediğiniz görsellerinizi başkaları da (telefonunuzu kullananlar) göreceklerdi. Bu sebepten kullanmış olduğunuz cihazınızın kullanımına hakim olmanız daima yararınızadır.

Son silinenler klasörüne dokunmasanız bile 30 gün içerisinde bu dosyalar siliniyor; fakat girmişken, kalıcı olarak silinmesini istediğiniz video ve fotoğraflarınızı buradan silebilirsiniz.

Kısacası; iPhone'dan fotoğraf ve videolarınızı kalıcı olarak silmek için iki defa silme işlemi gerçekleştirmelisiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica