Telefonla konuşurken ses neden yankılanır? Telefonum dinleniyor mu?

Sponsorlu Bağlantılar

Muhakkak birçoğumuzun başına gelen bir olaydır bu: Telefon görüşmesi yaparken sesimiz yankı yapar ve bize geri gelir âdeta. Çoğunlukla bunun bir dinlenme olayı olduğunu düşünür ve "dinleniyor muyum acaba?" diye geçiririz içimizden. Gerçek böyle midir peki?

Yıllardır forumlarda tartışılan, haber sitelerine konu olan bir meseledir bu. Telefonun neden yankı yaptığı ya da bu yankılanmanın dinlenme anlamına gelip gelmediği tartışılır durur. Şüphesiz, hiçbirimiz iyi kötü hiçbir konuşmamızın kayıt altına alınmasını, dinlenmesini istemeyiz. Dinleyenin kim olduğunu bilmediğimiz için, endişelerimiz artacaktır. Çünkü dinlenmeler sadece devletin organları tarafından değil, casus diye nitelendirilen kişilerce de illegal yöntemlerle yapılabilmektedir. Devletin organları ise belirli esaslara göre dinleme yapabilir. Bu durumdan ne anlamalıyız? Telefonumuzda sesimizin yankılanması mutlaka dinlendiğimiz anlamına mı gelir?

Bu konuda farklı görüşler mevcuttur ve bunlar yaklaşık olarak şöyledir:

* Dinleniyor olabilirsiniz.

* Karşı tarafın ahize sesi yüksek ya da hoparlör modundadır telefonu, böylelikle sesiniz size geri gelir ve yankılanır. Hani televizyonlarda sıkça karşımıza çıkan "televizyonunuzun sesini kısar mısınız?" diyaloguna sebep olan teknik mesele gibi.

* Cihazınızda ya da şebekenizde bir problem olabilir.

Genel geçer görüşler bu yöndedir, yine de telefonunuzdaki yankının kesin nedenini yorumlarla, görüşlerle saptamak mümkün değildir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica