Android işletim sistemine sahip telefonunuz olsun ya da olmasın, android uygulamalarını bilgisayarınızdan çalıştırmak isteyebilirsiniz. Belki yazdığınız bir oyunu oynatmak isteyecek ya da sevdiğiniz android bir oyunu bilgisayardan oynamak isteyeceksiniz. Elbet bunları yapabileceğiniz birkaç program var. Biz bunlardan BlueStacks'i tanıtacağız. BlueStacks en çok kullanılan emülatörlerden. Öncelikle, bilgisayardan android uygulamalarını çalıştıracak olan Bluestacks'i buradan indirelim. İndirmek işlemi bittikten sonra sıra kurulumda. Normal bir program kurar gibi kur, ilerle gibi komutlara uyup programı kuruyoruz, son diyerek programı başlatıyoruz.
Program başladığında, kısa bir süre güncellemeleri denetleyecek ve tam kurulumu sağladıktan sonra sizden dili seçmenizi isteyecek. Türkçe seçtikten sonraki ekranda Google hesabınızla giriş yapmanız istenecek. Şayet yoksa bir Google hesabınız, Google Play kullanmak için gerekeceğinden, hemencik bir Google hesabı almanızı öneririz. Google hesabı dediğimiz şey, aynı zamanda Gmail açmak için kullandığınız hesaptır. Bu işlem için şuraya gidiniz: Google hesabı nasıl açılır?
Bir google hesabınız olduğunuzu varsayıyoruz ve bundan sonraki adımda Google kimliğinizle giriş yaptığınızda, artık sanal bir tablete sahip gibisinizdir. Bundan sonra, Bluestacks uygulamasına sanal tablet dersek, yanlış bir tanım olmayacaktır. Şöyle bir ekranla karşılaşacaksınız:
Evet, sanal tabletimizle yapacağımız şeyler beklentimizden fazla gibi görünüyor. Biz öncelikle, Google Play Store'dan, android uygulamalar, oyunlar indirip çalıştırmayı görelim. Bundan sonrası aslında kolay, ama biz yine de adım adım neler yapılır, anlatalım. Play Store'a tıklanır ve arama bölümüne indirmek istediğimiz uygulama ismi yazılır. Oyun ya da uygulama bulunur ve tıklanıp yüklenir. Yükleme işlemi sonlandığında, uygulamayı tablet ekranınızda görebilirsiniz. Son zamanlarda oynananlar kısmında, son uygulamalarınız görüntülenecektir.
İndirmiş olduğunuz bir oyunu açtığınızda, tablet ya da telefondan farksız bir ekranla karşı karşıya kalacaksınız. Ama yine de ufak bir fark var. Oyun ve uygulamalar dokunmatik ekranlara göre kodlanmıştır. Muhtemelen bilgisayarımız sabit ve dokunmatik ekran olmadığından, küçük bir ayara ihtiyacınız olacak. Oyunu açtığınızda, sağ üst köşede yön tuşlarının belirdiği bir simge olacak. Ona tıkladığınızda yön ayarlamalarını yapabilirsiniz; fakat bilgisayardan mı yoksa BlueStacks sürümünden midir bilinmez, kimi aygıtlarda "yön simgelerine" tıklandığında herhangi bir şey açılmıyor ve bu da uygulamayı sağlıklı bir şekilde kullanmaya engel oluyor. Bu konuda yeni gelişmelerden haberdar edeceğiz.
Android uygulamalarını Google Play'den değil de diğer sitelerden .apk şeklinde indirirseniz de, yine BlueStacks'inizde sol menülerden APK'ya tıklayıp, indirdiğiniz apk dosyasını gösterip uygulamanızı kurabilirsiniz.
Bunun dışında, BluesStacks'in tablet gibi ufak tefek ayarları mevcut. Bunun için, ana ekrandayken, sağ üst köşede ok simgelerinin yanındaki dişli çark simgesine tıklayıp, "ayarlar" deyin. Buradan depolama alanı, uygulamar, ses ve diğer ayarları yapmanız mümkün.
Ayrıca belirtmek gerekir ki, bazı uygulamalar açılmayacağı gibi, kimisi de sağlıklı bir şekilde çalışmayabilecektir. Bu konuda, emülatörlerin yüzde yüz başarılı olduğunu söylemek güç. Yine de, zaman içinde mutlaka geliştirilecektir BlueStacks türü emülatörler.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.