Snapchat nedir? Nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Snapchat; birbirinize yazılı ve görsel mesaj gönderebileceğiniz bir sosyalleşme uygulamasıdır. Bu uygulamada arkadaş ekleyebilir, onlarla yazışabilir ve diğer sosyal ağlarda olduğu gibi, kimi özelliklerden faydalanabilirsiniz. Bunların neler olduklarını konunun devamında açıklayacağız.




Öncelikle, Snapchat'imizi indirelim. Kullandığınız cihaza göre, Google Play ya da Appstore'a gidin ve Snapchat yazıp indirin. İndirdikten sonra, uygulama bir üyelik gerektirdiğinden, evvela üyelik bilgilerimizi yazmalıyız. Kısa bire üyelik formu doldurma işleminden sonra karşınıza Snapchat kamerası çıkacaktır. Bu esnada, acaba herkes beni görüyor mu diye endişelenmenize gerek yok, henüz bir şey paylaşmadınız.

İlk açılan kamera ekranında, parmağınızla sağ sol yaptığınızda, farklı farklı menülerle karşılaşacaksınız. Snapchat'i snapchat yapan aslında bir bakıma bu kısayollar. Uzun uzadıya ayarlar yerine dokunuşlar var. Biz bu dokunuşların da anlamına değineceğiz. Öncelikle kamera ekranındaki yuvarlağa bakalım. Bu yuvarlaklığa dokunduğumuzda fotoğraf çekmiş oluruz. Yuvarlaklığı basılı tuttuğumuz sürece de video çekmiş oluruz. Video ya da fotoğraf çektikten sonra, ekranda bazı simgeler göreceksiniz.




* Sol üst taraftaki çarpı simgesi, video ya da fotoğrafınızı iptal etmeye, yani o an çektiğinizi silmeye yarar.

* Üstte ortada, T simgesinin solundaki kare simgesine benzer şey ise, görselinize çeşitli simgeler, ifadeler koymanıza yarıyor.

* T simgesi, görselinize metin eklemenize imkân veriyor.

* Kalem simgesi ise, görseli boyamanız için var. Rengârenk uğraşlardan hoşlananlar, bu özelliği kullanabilirler.

* Sol alttaki simgelere geçersek, en solda yuvarlak içinde 3 yazan simgeye tıkladığımızda, 1-10 saniye aralığı belirleyip, görseli göndereceğimiz kişinin, görseli ne kadar süre görebileceğini belirleriz. Snapchat'in en belirgin özelliği budur. Mesajlar, karşı tarafta sizin belirlediğiniz saniye kadar görünür, kişi sonra o mesajı görmez. Sadece 24 saat içinde, tek seferliğe mahsus, o görseli tekrar izleyebilir ama ondan sonra diğer görselleri tek sefer izleme hakkına sahip olur.

* Yuvarlağın içindeki 3 simgesinin yanındaki indirme simgesi de, elbette görseli indirmeye, daha doğrusu cihazınızda fotoğraflara kaydetmenizi sağlıyor.

*
İndirme simgesinin yanındaki işaret ise, bu görseli hikâyelerinize eklemenizi sağlar. Hikâyeler, görünmesini istediğiniz kişiler tarafından görüntülenebilir. Bunu gözönünde bulundurarak, görselinizi hikâyeler bölümüne ekleyebilirsiniz.

*
En alttaki sağda bulunan ok simgesi ise, görselinizi listenizdeki kişilere göndermeniz için var. 

Peki, şu meşhur komik snapchat ifadeleri nasıl yapılıyor? Bunun içinse, fotoğrafın ön kamerası, yani selfie modundayken, ekrandan yüzünüzün olduğu alana parmağınızla dokunun, kısa bir süre içinde komik ifadeler yuvarlaklığın yanında belirecektir. Sola kaydırma yaparak dilediğiniz ifadeyi seçebilir ve çekiminizi bu şekilde yapabilirsiniz. 

Ayrıca, bu işlemleri bir kişi ile mesajlaşırken de yapabilirsiniz. Mesaj göndermek istediğiniz kişiye tıkladığınızda, açılacak ekranın sol alt kısmında küçük konuşma balonuna tıklayıp mesajlaşma ekranında yuvarlak simgeye tıklayıp kamera ekranına gelebilir, görselinizi oluşturup yollayabilirsiniz.


Snapchat genel olarak bu ekrandan (kamera ekranı) ve ekrandan oluşturulan görsellerin etkileşimidir. Ama elbette gizlilik, arkadaş ekleme gibi konular da dikkat edilmesi gereken konulardır. Bu konuda size lazım olan bilgiyi, blogumuzun sağ üst köşesindeki arama bölümünden ya da snapchat linkine tıklayarak, blogumuzda işlenmiş snapchat konularından bulabilirsiniz. Bunun dışında sormak istediklerinizi yorum bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica