Facebook'ta ileri tarihli gönderi nasıl ayarlanır?

Sponsorlu Bağlantılar

Sosyal medya uygulamaları yaygınlaştıkça, uygulamalar da daima kendilerini yenilemekte ve ihtiyaca yönelik özellikler sunmaktadırlar. Mesela Facebook ilk çıktığı zamanlar başlıkta belirttiğimiz gönderi programlama özelliği yokken, uzun süredir bu özellik var artık. Gönderi planlamak ne işimize yarar? Elbet bunu ayarlamak isteyenler buna neden ihtiyaç olduğunu daha iyi bilir. Bazen sayfayı diri tutmak, bazen belirli gün belirli saatte meydana gelecek olaylarla ilgili doğru zamanda paylaşım yapmak gerekir. Şimdi yavaş yavaş Facebook'ta istediğimiz bir gün ve saatte gönderi planlamak nasıl oluyormuş görelim. Facebook'ta ileri tarihli gönderi planlamanın sadece sayfalara uygulanabildiğini hatırlatmak isteriz. Ayrıca gönderi programlama şimdilik sadece bilgisayardan yapılıyor.  Eğer bir Facebook sayfanız yoksa, ilgili konudan sayfa oluşturma hakkında bilgi alabilirsiniz. 

Gönderi tarihi ayarlamak için evvela sayfanıza giriş yapınız. Bunun için anasayfadayken haber kaynağının sol menülerinde bulunan "sayfalar"a tıklayın. Buradan da ayar yapmak istediğiniz sayfanıza tıklayın. Sol menüde "yayınlama araçları"nı göreceksiniz. Ardından "gönderi oluştur"a tıklayalım. 



Gönderi oluştur dedikten sonra sağ alt köşede görselde görüldüğü gibi aşağı yönlü bir ok simgesi göreceksiniz. Tıkladığınızda gönderiyi planla yazısı çıkacak ve tıklayacaksınız. 


"Gönderiyi Planla" yazısına tıkladıktan sonra açılacak kutucukta paylaşımınızın hangi tarih ve saatte yayınlanmasını istiyorsanız tarih ve saat bölümünde gerekli ayarı yapabilirsiniz. 


Daha sonra "kaydet" diyeceğiz. 

Kaydet dedikten sonra sağ köşede bulunan "Gönderiyi Planla"butonuna tıkladığımızda isteğimize ulaşmış olacağız. Belirttiğiniz tarih ve saatte ilgili gönderiniz paylaşılacaktır.


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica