+850 nerenin kodu? Neden sürekli arıyorlar?

Sponsorlu Bağlantılar

Öncelikle belirtelim ki iki ayrı 850 kodu vardır. Biri Kuzey Kore'ye aittir ki muhtemelen buradan aranmıyorsunuzdur. Sizi arayan numara 850 koduna sahip Türkiye sınırları içerisinde bir numaradır ve 850'den sonra 7 hane vardır. 850'li hatlar ortalama 10 yıldır bizlerle. Kurumsal firmaların tercih ettiği alan kodudur. 

850'li bir numaradan aranmanız dolandırıcılara denk geldiğiniz anlamına gelmez. Fakat ne yazık ki 850'li hatlar artık sonu gelmez reklam ve dolandırma vakalarıyla anılıyor. Öyle ki artık 850'li bir numara aradığında telefonu açmaz oluyoruz, kimi zaman engelliyoruz da. 

Türkiye'de en büyük firmalar, bankalar 850'li hatlara sahiptirler ayrıca. Bunları da göz önünde bulundurup bunun kurumsal hat sahiplerine tahsis edildiğini bilmemizde fayda vardır. 

Fakat yukarıdaki bilgiler ve vatandaşlarımızın genel tecrübesi 850'li hatlarla büyük sıkıntılar yaşandığını gösteriyor bizlere. Bu numaralar özellikle pazarlama sektörlerinde çokça kullanılmaktadır. Pazarlama şirketleri "ne var bunda?" diyebilirler, fakat günde 10 kere bu tür numaralardan aranan vatandaşın gözünde durum bıktırıcı seviyededir. Bu sebepten bildiğimiz banka ve kurumların telefonlarını kaydederek, diğer gelecek numaralara karşı temkinli olunabilir. Ayrıca arayan bir numarayı google'a yazarak "bu numara kime ait" şeklinde aratarak daha önce bu numaraların sahtekâr olarak rapor edilip edilmediklerini kontrol edebiliriz. Her halükârda kim ararsa arasın soğukkanlı olunuz ve güvenmediğiniz kişilere kimlik bilgilerinizi vermeyiniz. 

850'li numaralardan birlikte çalıştığınız bankalar ve şirketler de arayabilirler ve sizle ticari iletişime geçebilirler. Eğer ticari (tanıtım, kampanya vs) iletişime geçmelerini istemiyorsanız bu konuya göz atabilirsiniz.

Eğer 850'li sıkıntılı numaraları engellemek istiyorsanız bu konudakileri uygulayabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica