Ayarlardan mikrofon kurulumu yapmanız gerekiyor çözümü

Sponsorlu Bağlantılar

Windows 10 kullanıcıları bilgisayarlarında mevcut olan ses kaydediciyi açmaya çalıştıklarında, uygulamanın içinde "ayarlar'dan mikrofon kurulumu yapmanız gerekiyor" şeklinde bir uyarı almaktadırlar. Bu ne kadar hata gibi görünse de, aslında uygulamaya verilmeyen izinden kaynaklanıyor. Ses kaydediciye izin verip mikrofonu kullanılır hâle getirmek için hemen başlayalım işleme.

Windows'unuzun sol alt bölümünde bulunan "aramak için buraya yazın" kısmına "mikrofon gizlilik" yazın ve görseldeki gibi seçenek çıktığında mikrofon gizlilik ayarları'na tıklayın. 


Mikrofon gizlilik ayarları görüntülenecektir. Görselde turuncu bölümde gösterdiğimiz, "uygulamaların mikrofonunuza erişmesine izin verin" kısmının ekrandaki gibi kapalı olduğunu göreceksiniz. 




Muhtemelen ses kaydedicinin mikrofon erişimini kısıtlayan burasıdır. Kapalı yazan bölümü sağa çekip "Açık" yazmasını sağlayın. Bilgisayarınızda değişmiş bir ayar yoksa bu ayardan sonra ses kaydedicinizin çalışıyor olması gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica