Yabancılar nasıl Hes kodu alabilirler?

Sponsorlu Bağlantılar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmayanlar yabancı kimlikleri ya da pasaport numarası ile HES kodu alabilirler. Turistler de pasaportlarıyla hes kodu alabilirler. Oturum izni olanlar ve olmayanlar için HES kodu nasıl alınır anlatacağız. Bu yöntemle Türkiye'de bulunan Türkmen, Özbek, Suriyeli, Afgan ve diğer uyruklular HES kodu alabilirler.

Birinci Yöntem: Pasaport No ile Hes Kodu Almak

Cep telefonunuzun SMS bölümüne girin. HES yazın, sonrasında bir boşluk bırakıp ülkenizin kodunu yazın, ülkenizin kodu pasaportta country code bölümünde yazılı olmalıdır, bulamazsanız internetten aratın, örneğin İran için IRN, Türkmenistan için TKM, Özbekistan için UZB, Afganistan için AFG yazılmalıdır. Sonrasında yine bir boşluk bırakıp pasaport numarası yazılır. Örneğin B864S46. Tekrar bir boşluk bırakıp doğum YILINIZI yazın, örneğin 1983. Bir boşluk daha bırakıp Soyadınızı yazınız. Örneğin REJEPOV, ve son bir boşluk bırakıp hes kodunun süresini belirleyin, örneğin 365. Bunların hepsini aralarında bir boşluk bıraktıktan sonra 2023'e sms attığınızda adınıza hes kodu tanımlanacak ve sms ile tarafınıza yollanacaktır. Yukarıda verdiğimiz örneklere göre şöyle yazabiliriz:

HES TKM B864S46 1983 REJEPOV 365 

Yukarıdaki örneği kendi bilgilerinize göre düzenleyip 2023'e mesaj atabilirsiniz.

İkinci Yöntem: Kimlik No ile Hes Kodu Almak

Sms bölümüne girin ve HES yazıp arada bir boşluk bırakıp yabancı kimlik numaranızı yazınız. Bir boşluk bırakıp doğum yılınızı yazın. Son bir boşluk daha bırakıp HES kodunuzu kullanmak istediğiniz süreyi yazın, örneğin 365. Sonrasında 2023'e mesaj yollayın. HES kodunuz kısa sürede telefonunuza gelecektir. Bir örnekle gösterecek olursak:

HES 900000**** 1990 365 

Yukarıdaki örneği kendi bilgilerinize göre düzenleyip 2023'e yollayın, hes mesajı geldiğinde yabancılar için hes kodu oluşturma işleminiz tamamlanacaktır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica