İstanbulkart (akbil) Hes kodu tanımlama nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Koronavirüs salgını sebebiyle birçok yere giriş HES koduyla yapılmaktadır. Buna toplu ulaşım da dahil artık. Her şehrin kart sistemi farklı olsa da, yaklaşık olarak aşağıdaki anlatıma uyacaktır. Biz örnek olarak İstanbulkart'ı seçtik. 

İstanbulkart Hes kodu tanımlama için https://kisisellestirme.istanbulkart.istanbul/ sitesine giriyoruz. Burada bilgilerimizi özenle giriyoruz. 

Kart numarası olarak Kartın alt bölümünde 16 haneli numarayı yazıyoruz. İsterseniz bunun yerine 14 haneli numarayı da yazabilirsiniz. 



Biz yukarıdaki 043 ile başlayan 14 haneli harf ve sayılardan oluşan numarayı girdik. Devam edip aşağı bölümde yer alan Hes kodu bölümünü de doğru bir şekilde giriniz. Sistem otomatik olarak tire(-) girdiği için sizin de tire girmenize gerek yoktur. Hes kodunuz yoksa: Hes kodu nasıl alınır?

Hes kodunuzu da yazdıktan sonra ekranda görüntülenen doğrulama kodu bölümüne hemen solda beliren kodu giriniz. Doğrulama kodu her sayfa yenilemesinde değişen bir koddur. Yukarıdaki görselde gördüğünüz "3AACC1" o an geçerlidir, sizde ne yazıyorsa onu yazmalısınız. 

Formu eksiksiz doldurduktan sonra aşağıda yer alan kutucukları işaretleyiniz. Bunlardan ilk ikisi yani şunlar zorunlu işaretlenmesi gerekmektedir.

* Kişisel verileriniz Aydınlatma Metni’nde belirtilen kapsamda işlenecektir, devam etmeden önce okumanızı önemle rica ederiz.

* Kullanım Koşulları ve Çerçeve Sözleşmesini onaylıyorum.

Aşağıdakini ise işaretleme zorunluluğunuz bulunmamaktadır:

Açık Rıza ve SMS ile Ticari Elektronik İleti iznini kabul ediyorum.

Onaylama işlemlerinden sonra kaydet dediğinizde HES kodunuz istanbulkartınıza tanımlanacaktır. Eğer toplu ulaşımda başka bir kart kullanıyorsanız, bu kartlarınızı da sisteme entegre etmeniz gerekir. Yaşlı, engelli vs. kartlar için de geçerlidir bu durum. Hes kodunuz yoksa toplu ulaşım kullanmanız engellenebilir. Eğer istanbulkart üzerindeki numaralar görünmüyorsa aşağıda alternatif çözümleri inceleyebilirsiniz.


İstanbulkart numara silinmiş ne yapmalıyım?

Böyle bir durumda istanbulkart üzerindeki karekodu okutmak işe yarayabilir. Yeni istanbulkartlarda küçük boyutta istanbulkart karekodu bulunmaktadır. Bunu telefonunuzda karekod okumaya yarayan herhangi bir uygulamayla okuttuğunuzda kart numarası görüntülenecektir.

Diğer bir yöntem 
https://bireysel.istanbulkart.istanbul/ sistemine ya da istanbulkart uygulamasına giriş yapmaktır. Giriş yapabilmeniz durumunda adınıza kayıtlı kartın numarasını görebilirsiniz.

Bunların dışında 153'ü arayıp müşteri hizmetlerine bağlanıp kişisel bilgilerinizi verdikten sonra kart numaranızı öğrenebilirsiniz. Son yöntemle de kart numaranıza ulaşamazsanız müşteri hizmetlerinden teyit ettikten sonra yeni kart almanız gerekebilir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica