Toplu Hes Kodu Sorgulaması nereden nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Kurumlar, işyerleri, okullar ve diğer yerler toplu hes kodu sorgulaması yapmak durumunda kalabiliyorlar. Örneğin bir belediye, tüm çalışanların hes kodlarını talep edebilir ve bunları sisteme kaydedip günlük sorgulayabilir. Onlarca, yüzlerce HES kodunu ayrı ayrı sorgulamak elbette meşakkatli ve dikkat gerektiren bir işlemdir. Oysa bunun kolay bir yöntemi var. E-devlet'te Toplu hes kodu sorgulaması ile onlarca HES kodunu tek seferde sorgulayabilir ve kişilerin son durumlarını görebilirsiniz. Bu işlemi gerçekleştirmek için E-devlet'e giriş yapınız. Arama bölümüne "toplu hes" yazın ve beliren seçeneklerden "Toplu Hes Kodu Sorgulama" sayfasına giriniz, yani buraya:
https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-toplu-hes-kodu-sorgulama 

Ardından açılacak sayfada sağ tarafta Yeni Grup Oluştur yazısına tıklayın. 



Grup bilgilerine bir isim verin, açıklamaya da bir şeyler yazın. 



Örnekteki gibi basit bilgiler yazabilirsiniz. Diyelim ki siz bir işyerinde çalışanları bir de apartmanınızdakileri sorgulayacaksınız, bu durumda isimlendirmek faydalı olabilir. Bu sayede listeler karışmamış olur. Kaydedip diğer sayfaya geçiniz.



HES kodlarını tek tek ekleyebileceğiniz gibi, sağ üstte yer alan hes kodlarını excelden yükle ile toplu bir şekilde HES kodu eklemeniz de mümkün. Tabii dilerseniz tek tek de ekleme şansınız var. Aşağıda Hes kodu ekleme yazan bölüme tek bir HES kodu yazıp kaydet deyin, sonrasında başka bir HES kodu, bu şekilde tüm Hes kodlarını tek tek ekleyip her seferinde kaydet deyip listeyi güncellemiş olacaksınız. Kaydet dediğinizde Toplu Hes Kodu Sorgulamasına hazırsınız demektir.

Bundan böyle https://www.turkiye.gov.tr/saglik-bakanligi-toplu-hes-kodu-sorgulama sayfasına giriş yaptığınızda aşağıda mevcut gruplar listesi başlığı altında toplu hes kodu sorgulayacağınız listeleri görürsünüz. 



Eğer tek bir liste eklediyseniz yukarıdaki gibi görünür. Grubu sorgula dediğinizde listedeki tüm hes kodları sorgulanacaktır. Eğer HES kodları doğruysa ve riskli biri yoksa, şöyle bir yazı göreceksiniz:
"Riskli (Pozitif, Temaslı) veya Geçersiz (Süresi dolmuş, Silinmiş) HES Kodu bulunmamaktadır."  

Daha sonra listeye birini eklemek isterseniz yine yukarıda görmüş olduğunuz görseldeki gibi grubu sorgula yazısının yanındaki Güncelle ile işleminizi yapabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica