Hes kodu nasıl silinir? Kod İptal etme

Sponsorlu Bağlantılar

Bazen alınan hes kodunu değiştirmek isteriz. Yanlışlıkla süreli ya da süresiz almış olabiliriz ya da birden fazla hes kodu kafamızı karıştırıyor olabilir. Eğer Hes kodunuzu silmek istiyorsanız E-devlet ya da Hayat eve sığar uygulamasını kullanabilirsiniz. 

E-devlet kullanarak Hes kodu silme

E-devlet'e giriş yapıp arama bölümüne Hes kodu yazın ve beliren seçeneklerden "Hes Kodu Üretme ve Listeleme" seçeneğine tıklayın. Hes kodlarınız isimli bir liste çıkacak ve aktif durumda olan kodlarınız burada görüntülenecektir. Silmek, kaldırmak istediğiniz kodun karşısında Sil butonuna tıklayıp hes kodunuzu silebilirsiniz.

Hayat eve sığar üzerinden Hes kodu kaldırma

Uygulamaya giriş yapın ve Hes kodlarım bölümüne girin.


Hes kodlarım başlığı altında aktif hes kodlarınız görüntülenecektir. Bunlardan silmek istediğinize tıklayın. 



Tıkladıktan sonra karekoduyla birlikte görüntülenecektir. Hemen altında sol bölümde kodu sil diyerek hes kaldırma işlemini sürdürebilirsiniz. Konu ile ilgili aşağıdaki uyarıya dikkat ediniz.

Hes kodu silinirse ne olur?

Sildiğiniz HES kodunuzu istanbulkart gibi bir otobüs kartına tanımladıysanız tanımlama sona erer. İşyerinize ya da okulunuza HES kodunuzu verdiyseniz, yine aynı şekilde HES kodu iptal olacağından sorgulama esnasında kodunuzun geçersiz olduğu bildirilecek. Bu sebepten Hes kodunuzu verdiğiniz yerleri düşünerek, bu duruma göre kaldırma işlemi gerçekleştiriniz. Böyle bir durumda okulunuz işyeriniz sürekli hes kodları sorgulaması yaparak durumunuza bakıyorsa, yeni hes kodunuzu vermeniz gerekir. Aynı şekilde toplu taşıma aracına yeni hes kodunuzu tanımlamanız gerekir. Eski kodu silmeden önce buna gerek var mı? diye tekrar düşünün ve size fazladan iş çıkartıp çıkartmayacağını düşünüp öylece karar verin.

İstanbulkart hes kodu silme işlemi nasıl yapılır?

Yukarıda da belirttiğimiz gibi Hes kodunuz iptal olduğunda İstanbulkart ile eşleşmesi de sona erer. Hes kodunuzun süresi dolduğunda da İstanbulkart eşleşmesi sona erecektir. Bunlar dışında ekstradan İstanbulkart'tan HES kodu silme diye bir işlem şimdilik yoktur. Bunun yerine yeni bir HES kodunu İstanbulkart ile eşleştirdiğinizde artık İstanbulkart'a tanımlı HES kodunuz o olacak ve eskisi sistemden silinecektir. İstanbulkart'a yeni bir hes kodu tanımlamak demek eski kodun İstanbulkart sisteminden silinmesi demektir. 

Yeni bir hes kodu almak için hes kodu nasıl alınır konusunu, yeni kodu istanbulkart'a tanımlamak için hes kodu istanbulkart'a tanımlama konusunu inceleyebilirsiniz. 

Ünlü kripto para borsası Binance'e nasıl üye olunur?

Sponsorlu Bağlantılar

5 yorum:

  1. E devlette sil diye bir seçenek yok

    YanıtlaSil
  2. PEKİ BLOKE KONMUŞ İSE NASIL SİLİNECEK

    YanıtlaSil
  3. Benim hes kodumda bloke edilmiş nasıl siliniyo

    YanıtlaSil
  4. İstanbul kartımın ustundekı başka hes kodunu kaldırmak istiyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İstanbul kartındaki HES kodunu nasıl değiştirebilirim

      Sil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica