Bankaya altın nasıl yatırılır? Nasıl değerleme yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Bankalar, birikimlerimizi bir şekilde dönüp dolaşıp yatırdığımız yerler konumunda. Birikimleri kimi evinde bulundurmayı daha güvenli bulurken, kimi için banka olmazsa olmaz oluyor. Bu birikimlerden biri de altındır. Özellikle düğün yapanlar takılan altınları nereye koyacaklarını bilememekte ve bankaları bir çare olarak görmektedirler.  Sizler de bankaya altın yatıracaksınız ve işleyişi öğrenmek istiyorsanız, aşağıda adım adım anlatacağız. 

Öncelikle altın yatıracağınız bankanın fiziki altın alan bankalar arasında olup olmadığını öğrenin. Sonrasında bir altın hesabı açın. Mobil bankacılıktan altın hesabı açmak oldukça kolaydır. Dilerseniz bu işlemi bankaya altın yatıracağınız gün bankadan da yapabilirsiniz. Sonrasında internetten ya da müşteri hizmetlerinden "x bankası altın günleri ne zaman" araması yaparak, şubenizin altın günlerini öğrenin. Bankaların altın günleri listesi vardır ve aylık olarak, gerektiğinde haftalık olarak değişebilmektedir. Bu listede altın eksperinin ayın hangi gününde hangi şubede olduğunu görebilirsiniz. Altın mücevher eksperinin şubeye geldiği günler altın günü olarak adlandırılır. Örneğin bugün Moda şubesinin altın günüyse, yarın Acıbadem şubesinin altın günü olabilir.

Bu araştırmayı yapmadan şubenize herhangi bir gün gidip ben altın yatırmak istiyorum derseniz, o gün şubede eksper olmadığından geri çevrilebilirsiniz. Bu sebepten yukarıdaki araştırma önemlidir. İlgili şubede altın günü genellikle ayda bir kez olur. Altın gününde bankanıza gidersiniz, altın yatırmak istediğinizi söylersiniz, varsa altın hesabınız işlem yapılır, yoksa eğer hemen orada bir altın hesabınız açılır. Ardından altınlarınız tartılıp 24 ayar cinsinden hesaplanır. Güzel bir bileziğiniz var ve onun gramından öte daha değerli olduğunu düşünüyorsunuz ve bankanın da buna göre değer biçeceğini düşünüyorsanız yanılırsınız, banka bileziği tartar ve kaç gr ise bu şekilde hesaba yatırır. Bunları göz önünde bulundurup o şekilde bankaya gidiniz. "Biz şu fiyata almıştık" demenizin bir karşılığı yoktur. Eksper o altının gramıyla ve ayarıyla ilgilenir, işçiliğiyle ilgilenmez. Tüm altınlarınız gram olarak toplanıp sonrasında 24 ayar cinsinden yeniden gram hesabı yapıldıktan sonra toplam gram olarak hesabınıza yatırılır. Mobil bankanızdan girdiğinizde XAU şeklinde bir hesap görebilirsiniz, bu altının uluslararası birimidir. İşlemleriniz halledilirken eksper bankaya yatırılacak altınlarınızın toplam gram ve ayarını yazdığı listeyi incelemeniz, son kontrolü yapmanız olası bir yanlışlığın önüne geçebilir. 

Peki altınları bankaya yatırmak mantıklı mı? Eğer mesele güvenli yer ise, evet bankaya yatırmak daha mantıklı olabilir. Diğer ayrıntılara araştırarak ulaşabilirsiniz.

Altın ile ilgili diğer bir merak edilen konu olan altın aramak yasal mı konusuna buradan ulaşabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica