Whatsapp hesabım çalınabilir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

Whatsapp hesabınız güvende mi? Whatsapp hesabı çalmak mümkün mü? Gelin beraber inceleyelim. 

Whatsapp çalmak kolay bir iş değildir. Bunun için dolandırıcılık yöntemleri kullanmak ya da gizli iş çevirmek gerekiyor. Bu yöntemlerden biri sim kartı klonlamaktır. Eğer birileri kimlik bilgilerinize erişip adınıza sahte kimlik düzenlemiş ve bir gsm bayiisine gidip hattını kaybettiğini söyleyip yedek sim kartı çıkarabilirse ve işlemleri onaylanırsa, sizin hattınız kapanacak ve numaranızı bir başkası kullanacak, bu sayede whatsapp'tan tutun diğer birçok işlemleri yürütebilecek. Bu durumu tespit edip bu işlemleri yapan kişi için savcılığa suç duyurusunda bulunabilir, kendisinden ve yedek hattı açarken gerekli güvenlik işlemlerini tam yürütmediği için bayiden tazminat talep edebilirsiniz. Kısacası sim kart kopyalayıp whatsapp'a girmek teknik olarak mümkündür. Bunun için karşı tarafın birçok şeyi göze alması, kimlik bilgilerinizi elinde bulundurması, sahte kimlik çıkartması ve bir bayiiyi bu suça ortak etmesi gerekir. Bu nasıl mümkün olabilir? diyebilirsiniz. Hiçbir bayiiden bunu beklemiyoruz, ama ne yazık ki birçok kişinin başına gelen adına habersiz hat açılması işlemi bu tür bayiilerde gerçekleşmektedir. Gsm operatörlerinin bu gibi durumlara karşı uyarıldığı ve önlem almaları gerektiği ayrıca tebliğ edilmişti. 

Başkasının Whatsapp hesabına bir yolu da zararlı dosyalar göndermektir. Karşı taraf bu konuda detaylı bilgiye sahipse eğer, telefonunuza yollayacağı bir apk ile çeşitli bilgilerinize erişebilir. Tabii siz bu dosyayı karşı taraftan almadığınız sürece sıkıntı da yok demektir.  Gerek bilgisayar gerekse telefonunuzda açtığınız sitelere ve kurduğunuz uygulamalara dikkat ediyorsanız, hacklenme riskiniz düşecektir. Ayrıca play store'da her uygulamanın güvenli olmadığı ve bunlardan bazılarının verileri okudukları düşünülmektedir. 

Başkasının Whatsapp hesabına girmenin diğer bir yolu QR kodu okutmaktır. Bu yöntem için üst düzey bilgiye gerek yoktur. Bunun için hesabınıza girecek kişinin cep telefonunuza yakın olması gerekmektedir. Bir örnekle açıklayalım. Bir arkadaşınızla kafeye gittiniz, sonra lavaboya giderken telefonunuzu masaya bıraktınız. Whatsapp mesajlarınıza erişmek isteyen kişi telefonun tuş kilidini açmayı biliyorsa, whatsappınıza girecek ama siz dönene kadar okuyabilecekleri sınırlı olacağından, daha sonra da okumaya devam etmek için kendi telefonundan https://web.whatsapp.com/ açacak, tarayıcıdan masaüstü görünüm işaretleyecek ve karekod okunabilir olacak. Sonra sizin telefonunuzda whatsapp ayarlardan web whatsapp karekod okutma bölümüne girip telefonundaki karekodu okutacak,whatsapp yazışmalarınız olduğu gibi kişinin tarayıcı ekranına düşecek, buradan dosyalarınızı, yazışmalarınızı takip edecek, isterse sizin adınıza mesaj bile yazacak. Web Whatsapp, bilgisayardan whatsapp kullanmak için tasarlandı, ama böyle bir amaca da hizmet edebilir. Bu yüzden telefonunuzu yanınızdan ayırmayın ya da tuş kilitsiz bırakmayın. Eğer birinin web whatsapp yoluyla whatsapp mesajlarınızı okuduğunu düşünüyorsanız, telefonunuzda web whatsapp bölümüne girip açık oturumlara bakabilirsiniz. Ayrıca Bilgisayarda whatsapp kullanımı konumuza bakabilirsiniz.  

Özetle, yukarıdaki dolandırıcılık ve hackerlık taktikleri dışında Whatsapp hesabı çalmak basit bir işlem değildir. Siz önlem aldıysanız eğer rahatlıkla whatsapp hesabınız çalınamaz. 

Whatsapp, diğer sosyal mecralar gibi mail ve şifre ile girilen bir sisteme sahip olmadığı için diğer sosyal medya uygulamalarından daha güvende olduğunuzu düşünebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica