Pin kodu (sim kilidi) nasıl değiştirilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Pin kodu sim kartlarına ait özel bir şifrelemedir(sim kartı şifresi). Dileyen bu şifrelemeyi kaldırabilir fakat çoğu cep telefonu kullanıcısı pin kodu kullanmaktan yanadır. Her telefonda pin kodu değiştirme farklı şekilde olur. Biz ise pin kodu nasıl değiştirilir, bunun pratik yöntemini anlatacağız. Telefonunuzun tuş takımından ** tuşlayıp 04 yazıp ardından * tuşlayın, sonra kullanmakta olduğunuz pin kodunuzu yazıp * yazıp belirleyeceğiniz yeni pin kodunu yazıp yine * simgesi tuşlayıp yeni pin kodunu aynen yazıp #  'yi tuşlayın. herhangi başka bir tuşa basmadan işleminiz tamamlanmış olacak. Yani yaptığımız şudur; **04*kullandığınız pin kodu*yeni pin kodu*yeni pin kodu #   Bu işlemi uyguladığınızda pin kodunuz pratik bir şekilde değişmiş olacak.

Akıllı telefonlardan da sim kartı şifresi değiştirmek mümkündür. Örnek cihazımız android yüklü Samsung A10S. Öncelikle Ayarlar'a giriyoruz. Aşağıda yer alan Biyometrik veriler ve güvenlik seçeneğine tıklıyoruz. 




Ardından en altta bulunan diğer güvenlik ayarlarını tıklıyoruz.




Sonrasında "sim kart kilidini ayarla" seçeneğine dokunuyoruz.


Ve nihayet SIM kart PIN'ini değiştir seçeneğine ulaşıyoruz.



Değiştir diyerek mevcut pin kodumuzu doğruladıktan sonra yeni sim kilidini ayarlayabiliriz. İlk defa sim kilidi koyma işlemi gerçekleştirecekseniz, yine aynı aşamaları takip ederek şifre koyma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. 

Benzer konular: 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica