Adınıza kayıtlı gsm hatlarını sorgulama sayfası

Sponsorlu Bağlantılar

BTK'nın açmış olduğu hat sorgulama sayfası sayesinde adınıza kayıtlı gsm hatları olup olmadığını öğrenebiliyorsunuz. Açık hatların kapanacağını duyuran ve her vatandaşın sadece kendi adına hat kullanmasını isteyen BTK'nın hizmete soktuğu uygulamadan binlerce vatandaş yararlandı. Adına açılmış farklı hatlar olduğunu gören kişiler GSM operatörlerini arayarak ya da en yakın telefonculara müracaat ederek hatları iptal ettirdiler. Eğer sizin adınıza da farklı hatlar görünüyorsa o hatta ait müşteri temsilciliğini arayarak veya hattın temsilciliğini yapan dükkanlara/servislere müracaat ederek hat iptal işlemini gerçekleştirebilirsiniz. BTK hat sorgulama işlemini nasıl gerçekleştireceğinizi anlatalım. Öncelikle hat sorgulama sayfasına giriniz;
https://hat-sorgulama.btk.gov.tr/sorgu.php

T.C kimlik numarası, telefon numarası, operatör seçimi ve güvenlik kodu girişi yapıp "şifremi gönder" butonuna tıklayınız. Vermiş olduğunuz telefon numarasına sms gelecektir. Sms ile giriş yapıp adınıza ait GSM hatlarını listeleyebilirsiniz. BTK hat sorgulama işlemi yaparken telefonumuza gelen sms ücretli mi diye soracak olursanız buna BTK'nın sık sorulan sorularından yanıt vereceğiz. BTK sık sorulan sorularda telefonunuza gönderilen sms'in ücretsiz olduğu vurgulanmıştır.


GÜNCELLEME 

Yukarıdaki bilgileri güncelleme gereği duyuyoruz. Artık e-devlet sisteminden adınıza kayıtlı telefon hatlarını görüntüleyebilirsiniz. Bunun için e-devlet'e tc no ve şifrenizle giriş yapınız ve ardından arama kısmıne mobil yazınız. Aşağıdaki görselde görüldüğü gibi mobil yazıldığında e devlet'te mobil içeren başlıklar listelenecektir. Bize lazım olan "mobil hat sorgulama" başlığına tıklıyoruz ve karşımıza hatlarımızın listeli olduğu ekran gelecek. Bu ekrana kısa yoldan gelmek için bu linki de kullanabilirsiniz.




Burada TT mobil, Turkcell, Vodafone gibi gsm operatörlerine ait tüm numaralarınız görüntülenir. Bimcell hatta sahipseniz ve Bimcell menüsü yoksa, ana sağlayıcınız olan TT mobil başlığı altında görünebilir. Sonuç olarak ekranda görünen numaralar size aitse, eşinize dostunuza ait bir numaraysa (ama sahibi sizseniz) endişe etmenize gerek yoktur. Size ait değilse burada görünen numaralar, bu durumda birileri adınıza hat açmış demektir. Bununla ilgili gsm operatörünüzü arayıp adıma habersiz hat açılmış diyerek gerekli işlemleri başlatabilirsiniz. 

Sizden habersiz açılan hatlar ve sakıncalarına dair soru cevaplar ve yapılması gerekenler için bu konudan devam edebilirsiniz. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica