Mahkeme duruşma tarihi ve yeri nasıl öğrenilir?

Sponsorlu Bağlantılar

Devam eden mahkemeniz varsa internet ortamında duruşma tarihi ve yeri öğrenmeniz mümkündür. Bunun için e devlet uygulamasını ya da uyap sistemini kullanabilirsiniz. Böylelikle mahkemem ne zaman sorusuna cevap bulabilirsiniz.

E-devlet ile dava duruşma tarihi ve yeri öğrenme

Bunun için e-devlet sistemine tc no ve şifreniz ile giriş yapınız ve size nasıl yardımcı olabilirim yazan arama bölümüne "dava" yazıp "dava dosyası sorgulama" seçeneğine tıklayınız. Ardından dava/davalarınız listelenecektir. Bunlardan duruşma tarihi ve yeri öğrenmek istediğiniz dosyada "detay görüntüle" diyerek ilgili davanın tarihini ve yerini öğrenebilirsiniz.


İlgili yere kısa yoldan ulaşmak isteyenler güncel olan bu linki kullanabilirler. 

Duruşma listesi altında duruşma günü yazar, bu ilk duruşmanızı belirtir. Bu duruşmaya katılmanızın gerekip gerekmediğini varsa avukatınız mutlaka sorunuz. Her davanın seyri farklı olduğu için biz bu konuda bir şey söylemeyeyiz. Davanın yeri ise ".... mahkemesi" yazan yerdir. Yani davanız hangi mahkemede açılmış ise duruşma yeriniz orasıdır. Bu ekrandan yine görebileceksiniz ilgili mahkemenin ismi. 

Uyap duruşma tarihi sorgulama

Uyap vatandaş portalından da yine aynı şekilde dava yeri ve tarihi öğrenmeniz mümkün. Bu e-devlet e göre daha uzun bir yol ama tercih etmek isteyenler bu konuda bahsedilen "evrak" sekmesine gelince, sol tarafta bulunan dosya bilgileri sekmesine tıklayarak mahkeme tarihi öğrenebilirler. 

Mahkemeye çağrılma işlemleri ayrıca tebligat ile yürütülmektedir. Fakat tebligatta sorun yaşama ihtimalinize karşı hem online sistemlerden hem de avukatlardan mutlaka bilgi alınız. Kaçırdığınız duruşmalardan dolayı davalarda dezavantajlı duruma düşebilirsiniz. 


Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica