MHRS randevu iptal etme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Almış olduğunuz hastane ya da aile hekimi randevusuna gitmeyecekseniz, iptal etmek mümkündür. İptal etmenin çeşitli nedenleri olabilir. Yanlış randevu alınmış olabilir, o gün müsait olunmayabilir ya da başka bir doktora randevu alınmak istenebilir. Böyle bir durumda randevu iptal etmek en doğrusu olacaktır. İptal edilmeyen randevu sebebiyle başka hastalar mağdur olabileceğinden, doğru tavır gidilmeyecek olan hastane randevusunu iptal etmek olacaktır. 

MHRS sisteminde zaman zaman güncellemeler olduğundan, daha önce yapmış olduğumuz randevu iptal etme konusu güncelliğini yitirmiştir. Buradan yeni uygulamada hastane ve aile hekimi randevusu iptal etmeyi öğreneceğiz. Öncelikle MHRS uygulamamızı açıyor ve girişimizi sağlıyoruz. Giriş yaptıktan sonra "yaklaşan randevularım" kısmını göreceğiz. Eğer göremediyseniz sağ altta ev simgesinin yanında bulunan takvim simgesine tıklayabilirsiniz. 



Burada almış olduğunuz randevuya ait bilgileri göreceksiniz. İptal et seçeneğine tıkladığınızda Randevunuzu iptal etmek istediğinizden emin misiniz? şeklinde bir uyarı belirecektir. Evet dediğinizde Randevu iptal etme işlemi başarılı şeklinde bilgi çıkacak ekranda. Tamam diyerek işlemi sonlandırabilirsiniz. Bu şekilde gerek aile hekimi gerekse hastane randevusu iptal edilebilir. Uygulama kullanmak istemeyenler web sitesinden yani buradan sisteme girip bilgileriyle giriş yaptıktan sonra üst menüde "randevu bilgileri" üzerinde bekleyip "randevu geçmişi"ne tıklayıp çıkacak ekranda randevuların karşısında bulunan X çarpı simgesine tıklayıp gerekli işlemi yapabilirler. 


Hastane randevusu ne zamana kadar iptal edilir diyorsanız, randevu saatinden bir saat öncesine kadar iptal etmek mümkündür. 

Hastane randevusu iptal edilmezse ne olur peki? Sistem ilk işlediği zamanlar bunun bir yaptırımı vardı. Fakat şimdilik Mhrs sisteminden aldığımız bilgiye göre bir yaptırım bulunmuyor. 

Hastane randevusuna gidilmezse ya da iptal edilirse para kesilir mi? Yine MHRS sitesinden aldığımız bilgiye göre, ister randevunuza gitmeyin ister iptal edin, muayene katkı ücreti, muayene parası ya da para cezası ödemezsiniz. Fakat buna dayanarak gidilmeyecek randevuyu iptal etmemek doğru olmaz. Eğer herhangi bir sebepten randevuya gidilmiyorsa, randevuyu iptal etmek ve diğer hastalara yer açmak gerekir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica