Sim kartı şifresi nasıl kaldırılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Sim kilidi bir zamanlar telefonlarda önemli bir güvenlik aracıydı. Telefonunuzu ele geçirenler, kapalı telefonunuzu açtıklarında sim pin kodu ile karşı karşıya kalıyor ve şifreyi çözemiyorlardı. Şifre 3 sefer yanlış girildiğinde hat askıya alınıyordu. Sim şifresi hâlâ önemlidir, fakat artık akıllı telefonlarda çok daha fazla detay var ve sim şifrenizi giremeseler de telefonunuzda birçok şeye yine ulaşabilirler telefonunuzu ele geçirenler. 

Sim şifresini her telefon kapatılıp açıldığında girmek zor ve sıkıcı geliyorsa, pin kodu kaldırmaya karar verdiyseniz gelin bunu birlikte yapalım.

Örnek bir android telefon üzerinden nasıl olduğuna bakalım öncelikle.

Telefonumuzda ayarlar a tıklıyoruz. Sonrasında ise sırasıyla Biyometrik veriler ve güvenlik, 


diğer güvenlik ayarları, 


sim kart kilidini ayarla, 


ve sim kartı kilitle seçeneğine ulaştık. 




Sim Kartı Kilitle seçeneğinin aktif olduğunu görüyoruz. Bu şekilde seçiliyken sim şifreli olur. Bu seçeneği kaldırmamız gerekir. Sola kaydırdığımızda sim kartı kilidini kaldırmış oluruz. Bundan böyle telefonu açtığınızda sim şifresi istemeyecektir. Daha önce işlemiş olduğumuz sim kartı şifre değiştirme konusuna da göz atabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica