Telegram hesap silme nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Her şeyin bir sonu vardır. Sosyal medya uygulamaları da öyle. Bir hevesle Telegram açtınız, yazıştınız, dosya aldınız gönderdiniz ve artık sıkıldınız. Düşündünüz taşındınız, artık bu uygulama ile işim kalmadı dediniz ve uygulamayı kaldırdınız, peki ama hesabınızı sildiniz mi? Hesap silinmediği sürece size mesaj ulaşmasa bile hâlâ birileri konuşma balonunuzu açıp mesaj yolluyor olabilir! Bu durumda çare hesabı silmektir. Eğer gerçekten bu uygulamayı kullanmak istemiyor ve tüm mesajlarınızla birlikte her şeyin silinip gitmesini istiyorsanız iyice düşünün ve kararınızı verin. Kararınızı verdiyseniz hemen telegramda hesap silme işine başlıyoruz.

Her zaman yaptığımız gibi çeşitli ayarları yapmak için üstte üç çizgili menü simgesine tıklıyor ve ayarlar diyoruz. Açılan ekranda "gizlilik ve güvenlik" e tıklıyoruz. 





Ardından hesabımı sil yazısı altında "bu kadar süre uzaktaysam" seçeneklerinden bize uygun olanı seçiyoruz. 





Örneğin 1 ay seçebilirsiniz. 1 ay seçtiğinizde 1 ay boyunca hesabınıza girmezseniz hesabınız kalıcı olarak kapatılır. Ne kadar sürede kapatılmasını seçtiyseniz, o sürede düşünme ve dinlenme şansınız de olur hem. Olur ya, geri dönmek de isteyebilirsiniz. Bu işlem bir nevi telegram hesap dondurma işlemi sayılabilir, ama belirtilen sürede dönmezseniz hesabınız kalıcı olarak silinir. 

Bu işime yaramadı, ben hemen telegram hesabı silmek istiyorum diyorsanız da bu da oldukça kolay. Telegram hesap kapatma linkihttps://my.telegram.org/auth?to=deactivate  bu adresi kullanarak, Your Phone Number bölümüne numaranızı yazarak ve next diyerek, sonraki adımları tamamlayarak telegram hesap silme işini halledebilirsiniz. Onay sms olarak da gelebilir telegram uygulamanıza mesaj olarak da gelebilir. Hesabın kendini yok etmesinde belirtilen süreden sonra ve direkt silme işleminde hesabınızın kalıcı olarak silineceğini unutmayın ve telegramın uyarılarını son kez okuyun. 

Hesabı sildikten sonra dilerseniz uygulamayı da play store/app store'a girerek ya da telefon ayarlarınızdan kaldırabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica