Telegram indirmek ve kullanmak ücretli midir?

Sponsorlu Bağlantılar

İnternet kullanıcıları kullandıkları program ve uygulamaların ücrete tabi olup olmadıklarını doğal olarak merak etmekteler. Gerek pc gerekse telefon için uygulamaların ücretsiz olanları olduğu gibi ücretli olanları da epey fazladır. Ücretli uygulamaların bazısı kullanıcıların uygulamayı indirmesini ve kısmen kullanmasına izin verebilmekte ve daha fazla kullanım elde etmek için ücret talep edebilmektedirler. 

Telegram ise şimdilik ücretsizdir. Gerek android gerekse ios cihazlardan telegram uygulamasını indirmek, kullanmak için telegrama bir ücret ödemeye gerek yoktur. Güncel durum böyle olmakla birlikte, ileride durumun değişip değişmeyeceği konusunda bir bilgiye sahip değiliz.

Telegram grupları paralı mı derseniz, hayır paralı değildir. Ama özel bir gruba girmeniz için o grubun yöneticileri para istiyorsa, bu konuda karar sizindir. Telegram uygulamasının özel bir ücretlendirmesi yoktur bu konuda.

Yukarıda Telegram kullanmanın ücretsiz olduğunu belirttik, fakat interneti yeni tanıyanlar için durumu açıklığa kavuşturmakta fayda vardır. Telegram kullanabilmeniz için internete bağlı olmanız gerekmektedir. Telegram kullandığınızda, dosya alıp yolladığınızda veri harcanır diğer adıyla MB ve GB. Eğer yeterli internet hakkınız varsa endişe etmenize gerek yoktur, ama özellikle büyük dosyalar alıp yollarsanız ve internet hakkınız azsa GSM operatörünüzün tanımlı tarifesini aşabilir ve daha fazla ücret ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Özetle Telegram kullanımının kendisi parasızdır, telegram için internet kullanılır ve yeterli internet hakkınız olması gerekir. Ev ya da işyeri internetiniz sınırsızsa yine endişe etmenize gerek yoktur. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica