Telegram'da dil ayarı nasıl değiştirilir? Telegram Türkçe yapma

Sponsorlu Bağlantılar

Eğer telegram uygulamanız İngilizce ya da başka bir dilde ise aşağıdaki görselden yararlanarak dil ayarlarınızı değiştirebilir ve Türkçe yapabilirsiniz. Üstteki üç çizgili menüye tıklıyoruz.


Sonrasında ayarlar anlamına gelen Settings'e tıklıyoruz.


Ardından Settings açılacak ve çeşitli ayarlar görüntülenecek. Bize lazım olan dil ayarı olduğu için dil anlamına gelen language'e tıklıyoruz. 



Son ekranda çeşitli diller görüntülenecek, Türkçeyi bulup dokunmanızla telegramınız bir anda Türkçe olacaktır.


Pc için Telegram programı indirdiyseniz yine yukarıdaki görünüm gibi olduğundan aynı şekilde Türkçe yapabilirsiniz. Eğer seçeneklerde Türkçe yoksa uygulamanızın güncel olup olmadığını kontrol edin.


Telegram web nasıl Türkçeye çevrilir?

https://web.telegram.org/ sitesinden telegrama tarayıcı ile girmek isteyenler de dili Türkçe olarak değiştirmek istemekte fakat bu seçeneği görememektedirler. Telegram şimdilik bu konuda bir güncelleme yapmadığından https://web.telegram.org/ sitesinde Türkçe desteği henüz yoktur. Bir süre sonra olacağını tahmin ediyoruz. 


Beklenen güncelleme geldi. 

https://webk.telegram.org/ ve https://webz.telegram.org/ olarak hizmete giren Telegram Web sitelerinde dil Türkçe olarak ayarlanabilmektedir. Settings/Language ile devam edip Türkçeyi bulup işaretleyebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica