Bilgisayar'dan Telegram nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Pc'den tıpkı Whatsapp Web gibi tarayıcıdan telegram ile giriş yapmak ve mesajlaşmak mümkün. Nasıl yapıldığını öğrenmek için hemen bilgisayardan telegram açma konusuna geçelim. 

Öncelikle Web Telegram sayfasına girelim:
https://web.telegram.org/. Karşımıza şöyle bir ekran çıkacak. 



Eğer Türkiye'deyseniz Turkey kısmının seçili olmasına dikkat ediniz. Ardından Code yazan bölümde telefon numaranızı yazıp next deyin. "Is this phone number correct? +90 ........" şeklinde sizden telefon numaranızı teyit etmenizi isteyen bir kutucuk belirecek. Numaranız doğruysa "ok" deyin. Bu aşamadan sonra "telegram sms gelmedi" diyenler var, fakat telegram bu kodu şu an için sms ile göndermiyor, telefonunuzda kurulu telegramın "telegram" isimli resmi hesabından yolluyor, konuşma balonunu açıp "giriş kodu" yazan kodu alın ve web sayfasında enter your code yazan kısma yazın. 


Doğru girdiğiniz anda Telegram Web'e girmiş olacaksınız. Böylelikle PC'den telegram kullanabileceksiniz. 

Güncelleme: Web Telegram olarak bilinen https://web.telegram.org/ sitesinde  QR karekod ile giriş yoktu ama artık https://webk.telegram.org/ ve https://webz.telegram.org/ için karekod ile giriş var. Ayrıca PC için telegram uygulaması indirdiğinizde, PC için telegram uygulamasında karekod okutma mevcuttur. Karekodu gördünüz ama telefonunuzda QR kod bölümünü bulamıyorsanız aşağıdaki sıralamayı takip edin.

  • Üç çizgili menüye tıklayın. 
  • Ayarlar deyin. 
  • Sonrasında Cihazlar.
  • QR kodunu tarayın yazısını göreceksiniz, tıkladığınızda karekod okuma için bilgisayar ekranınızda pc telegram programı karekodunu okutacaksınız ve böylelikle programı bilgisayardan kullanabileceksiniz.

Özetle: Güncel duruma göre web sayfasından telegrama sadece kod gönder seçeneğiyle giriş yapılabilmektedir. PC için telegram programına ise karekod ile de giriş yapabilmek mümkündür.

Ayrıca Bilgisayar'dan whatsappa girmek konusu ilginizi çekebilir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica