Telegram nedir, nasıl indirilir ve kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Bir süre önce Whatsapp'ın verilerin işlenmesiyle ilgili yaptığı güncellemeden sonra milyonlarca kullanıcı diğer uygulamalara göç etti. Kimisi tüm uygulamaları beraber kullanmayı tercih ederken, kimi de sadece belirlediği tek bir uygulamaya geçti. O uygulamalardan en çok rağbet gören Telegram oldu. Telegram da Whatsapp gibi anlık mesajlaşma uygulamasıdır. Telefon numarasıyla kaydolunur ve listenizdeki kişilerle Whatsapp'ta olduğu gibi mesajlaşma, arama, dosya gönderip alma ve diğer işlemler yapılabilir. Eğer siz de Telegram denemek istiyorsanız, Android kullanıcısıysanız Google Play'den, ios kullanıcıysanız Appstore'dan arama bölümüne telegram yazarak ilgili uygulamayı indirebilirsiniz.

Uygulamayı indirdikten sonra açın ve Türkçe olarak devam et deyin (tercihen başka dil seçebilirsiniz). Ardından telefon numaranızı yazın ve kod geldikten sonra kodu telegram uygulamasına girip işleme devam edin. Sonraki adımda ad soyad bilgilerini de girip devam ettiğinizde kurulum işlemi tamamlanmış olur. Uygulamaya girerken kişilerinize erişim izni vermek istiyor musunuz sorusuna evet diyerek rehberdeki kullanıcılardan telegram kullananlarla iletişime geçebilirsiniz. Uygulama fotoğraf ve video erişim izni de isteyebilir, bu da dosya alıp göndermek için gerekli bir izindir. 

Bundan sonrası kişilere tıklayıp mesaj yollamak ve üstteki üç çizgi simgesine tıklayıp çeşitli ayarlar yapmaktır. Bunların hepsi detaylı olarak ayrı başlıklarda incelenecektir. Telegram yazısına tıklayıp sitemizde telegram ile ilgili konulara erişebilirsiniz. 

Telegram kullanmak yasal mı?

Telegram ülkemizde şimdilik yasaldır. Yasak yönünde herhangi bir açıklama yoktur. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica