Tinder nedir nasıl kullanılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Tinder bir tür arkadaşlık uygulamasıdır. Kullanıcıların etkileşim içerisine girip buluşmalarını sağlayan sosyal platformdur. Uygulamayı telefona indirmek ve kullanmak ücretsizdir. Fakat ücretsiz üyelik sınırlıdır. Programın daha fazla özelliğini kullanmak için ücretli üyelik almak gerekmektedir. 

Tinder nasıl indirilir ve kullanılır?

Google play store ya da appstore'dan "tinder" yazarak indirebilirsiniz. İndirdikten sonra google, facebook, telefon numarası ile oturum aç seçeneklerinden size uygun olan ile üye olup giriş yapabilirsiniz. Biz örnek olarak facebook ile devam edelim. Sonraki ekranda numara yazmanız gerekir. "numara yazmadan kayıt olabilir miyim?" derseniz bunun cevabı hayırdır. Numaranızı yazdıktan sonra telefonunuza kod gelecektir. Bu kodu girip devam dedikten sonra tinder kuralları görüntülenecektir. "Onaylıyorum" dedikten sonra çeşitli bilgiler ve tercihler görüntülenecek, bunlardan size uygun olanları seçip devam dedikten sonra uygulamanın kurulumu bitecektir. Son ekranda konuma izin ver diyerek size yakın kişileri görüntüleyebilirsiniz.

Kurulum biter bitmez yakınınızdaki kişiler görüntülenecektir. Bu kişilerin hemen alında bulunan butonlar yapacağınız işlemleri belirlemektedir. 



Kırmızı dikdörtgen içerisinde numaralandırdığımız simgelerin anlamına gelin birlikte bakalım.

1- Burada geri simgesini görmekteyiz. Görselde silik durumda olsa da sizde turuncu renkte kendi etrafında dönen bir ok simgesi şeklinde olacaktır. Bu, beğenmediğiniz, yanlışlıkla geçtiğiniz kişiye geri gelmenizi sağlar, fakat bu özelliği kullanmak için ücretlik abonelik gerekmektedir. Tekrardan belirtelim ki tinder'ı geniş kapsamlı kullanmak için ücretli abonelik almak gerekmektedir.
2- Kırmızı renki çarpı simgesi ifadesinden de anlaşılacağı üzere ekrandaki kişiyi beğenmeme anlamına gelir, beğenmediğinizde sonraki profil gösterilir. Aynı özellik, bir profil üzerinde durup parmağı sola kaydırınca da gerçekleşir. Parmağı sola hafif kaydırınca "nope" yazığını göreceksiniz.
3- Mavi renkli yıldız simgesi, super like anlamına gelir ve beğenilen kişi tarafından görünmenizi sağlar. Beğendiğiniz kişi sizin beğendiğinizi görür. Bu özellikle ücretsiz kullanıcılar için günde 1 tane, ücretli üyelikler için günde 5 tane şeklindedir.

4- Yeşil renkli kalp simgesi ise standart beğeni işaretidir. Birini beğendiğinizde o kişi ücretsiz üye ise, bir bildirim gitmez. Eğer tesadüfen sizi beğenirse o şekilde eşleşme olur. Beğeni ayrıca profil resmi üzerinde durup parmağı sağa kaydırınca da gerçekleşir. Bu durumda hafif kaydırınca like yazısı görünecektir, tam kaydırma gerçekleştiğinde o kişiyi beğenmiş olursunuz. Beğendiğiniz kişi de sizi beğenirse eşleşme olur ve konuşmaya başlayabilirsiniz.

5- Mor renkli yıldırım simgesi ise Boost anlamına gelir. Bu özellikle civarda popüler profiller arasında görüntülenirsiniz, bu özellik de ücretlidir.

Bunlar dışında yukarıdaki simgelerde ise çeşitli ayarlamalar yapmak mümkündür. Görüldüğü üzere tinder'ı ücretsiz kullanmak mümkündür, fakat oldukça sınırlı bir şekilde. Daha kapsamlı kullanmak içinse ücretli abonelik yapmak gerekmektedir. Ücretli aboneliklerin de bazı sınırlamaları olduğunu bilmenizde fayda var. Sitemizde tinder ile ilgili daha fazla bilgi alabilmek için tinder konularına bakabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica