Ataş simgesi nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Birçok sitede konu anlatımları yapılırken "ataş simgesi" ifadesi geçer. Anlatım yaparken menüleri tarif etmek için onların isimlerini yazarız. Mesela "üç nokta" simgesi deriz, hamburger menü deriz. Bunlardan en çok kullanılanlardan biri ataş simgesidir. Örneğin; Whatsapp ataş simgesi, Telegram ataş simgesi gibi. 

Ataş bildiğiniz üzere defterlerimizde sayfaları birbirine tutturmak için kullandığımız bir araçtır. Birçoğumuz buna "ataç" demekteyiz. Bu sebepten birçok site "ataç simgesi", "whatsapp ataç işareti" yazabilmektedir. Ataş simgesi nasıldır, gösterelim:

Telegram'da mesaj yollarken aşağıdaki gibi bir ataş işareti görünür. Bu işaret dosya, konum, müzik gönderme gibi seçenekleri açar.


Whatsapp ataş simgesi ise aşağıdaki görselde turuncu ile işaret ettiğimiz simgedir. Bir yerde Whatsapp ataş simgesi yazdığında burası kast edilmektedir. 


Bu işaret her uygulamada şekil olarak birazcık farklı olsa da, hepsi netice itibarıyla ataş simgesidir .



Ataş ataç mı? Sözcüğün doğru yazımı hangisidir?

TDK'ye göre sözcüğün doğru yazımı yukarıda da belirttiğimiz gibi ataştır.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica