Telegram video yollarken boyut küçültme

Sponsorlu Bağlantılar

Boyutu büyük videolar bazen can sıkıcı olabiliyor. Boyutu küçültüp gönderdiğimizde kalitesi düşebiliyor, boyutu küçültmezsek de gereğinden fazla yer kaplayabiliyor. Bu yüzden, kaliteyi de bozmadan makul ölçülerde boyut küçültme yapıp video yollamak gerekebilir. Telegram'da grup ya da özel sohbetlere göndereceğiniz videolar büyükse hem gitmesi zaman alacak hem de karşı taraf dosyayı alıp almamakta tereddüt edecektir.

Telegram'da bir video yollarken, herhangi bir programa ihtiyaç duymadan boyut küçültebilirsiniz. Hemen bir sohbete girelim ve "mesaj yazın" bölümü yanındaki ataş simgesine tıklayalım.




Gönderilecek videoyu seçelim. Ardından altta işaretli alana tıklayalım. Eğer video sıkıştırmaya gerek kalmayacak kadar küçükse "Video kalitesi çok düşük. Sıkıştırma ayarlarını değiştirin" yazacaktır. 


Videonun boyutu büyük ve küçültülmesi gerekiyorsa aşağıdaki gibi görüntülenecektir 



Buradan daha küçük boyut tarafına çekip video boyutu düşürme işlemi yapabiliriz. Videonun yeni çözünürlüğü ve boyutu yukarıda görüntülenecektir. Daha küçük boyut tarafına iyice çekip bitti diyebiliriz. Son olarak istersek aşağıdaki alanda videoyu sağdan ve soldan çekerek sadece belirli bir yeri gönderebiliriz. Videomuz 2 dakika ve biz sadece 47 saniye ile 85 saniye aralığını göndermek istiyorsak mesela, herhangi bir programa ihtiyaç duymadan bu işi buradan yürütebiliriz. 



Boyutu küçülttükten sonra yukarıdaki gibi videonun belirli bir yerini kesme işlemi zorunlu değildir, bu bölümü direkt geçebilir ve sağda yollama butonuna tıklayarak ufaltılmış videonuzu karşı tarafa yollayabilirsiniz.

Telegram'da gönderilecek video boyutu 2 GB'den büyük olmamalıdır. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica