Telegram'da indirilen dosyalar nerede?

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da herhangi bir ayar yapmadığınız sürece, gördüğünüz, baktığınız, aldığınız, yolladığınız birçok dosya telefon ya da bilgisayarda tutulabilir. Klasöre baktığınızda "bu nereden gelmiş" diyebileceğiniz fotoğraflar, videolar bile görebilirsiniz. Gerekli kontrolleri sağlamak ve sildiğinizi düşündüğünüz ama ya silinmediyse diye tedirgin olduğunuz dosyalarınız için aşağıdaki yolları izleyebilirsiniz:

Android için genellikle şuradadır:

Dosyalarım/Dahili depolama/Telegram Bu şekilde Telegram uygulaması vasıtasıyla inen resim, fotoğraf, video, müzik ve belgeleri görebilirsiniz.

Telegram Audio klasöründe gelen giden çalınan sesler bulunur.

Telegram Documents klasöründe görseller ve belgeler bulunur. Eğer Telegram üzerinden bir kitap/belge indirirken indirilenlere kaydet dediyseniz dosyanızı Dosyalarım/İndirilenler bölümünde bulabilirsiniz.

Telegram Images klasörü adından da anlaşılacağı üzere resim klasörüdür. İndirdiğiniz, gruplarda gördüğünüz birçok fotoğraf ve resim bu klasörde görüntülenecektir.

Telegram Video ise Telegram vasıtasıyla cihazınıza inen videoları gösterir. 

 Windows'ta aksi belirtilmedikçe Telegram dosyaları genellikle şuraya kaydedilir:

Bu bilgisayar/Windows/Users/Bilgisayar adı/Downloads/Telegram Desktop

Dosyalarınız Telegram Desktop içerisinde görünecektir. Telegram Desktop'a daha hızlı erişmek için bilgisayarınızda arama bölümüne "Telegram Desktop" yazabilirsiniz.

Bu klasörlerde isteğiniz dışında fotoğraflar, videolar ve belgeler varsa silebilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica