Başkasının Whatsapp durumu kaydedilebilir mi?

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp durumları, kişi müdahale etmediği sürece 24 saat içerisinde kendiliğinden silinmektedir. Böyle bir durumda beğenilen bir hikânin nasıl kaydedileceği sorunu ortaya çıkabilmektedir. Beğendiğimiz bir yazıyı, fotoğrafı ya da videoyu nasıl kaydedeceğiz? WhatsApp'ın kendi içerisinde başkasının story'sini  indirecek bir araç yoktur. Dolayısıyla bu işlemi yapmak için ekstra programlara ihtiyaç duyabilirsiniz.

Programsız neler kaydedebiliriz peki?

Android telefonlarda Dahili Depolama/WhatsApp/ Media klasörüne gidip sağ üstte üç nokta simgesine ve ayarlara dokunulduğunda "gizli sistem dosyalarını göster" denildiğinde ".Statuses" isimli bir klasör görünür olacak. Bu klasöre dokunulduğunda görülen ya da görülmeyen nice hikâyenin buraya otomatik indirildiğini görüyoruz. Tüm durumlar burada görüntülenmese de, birçoğu görüntülenebiliyor. Buraya düşen fotoğraf ve videolar 24 saat içerisinde silinmektedir. Bu sebepten kaydedeceklerinizi kopyalayıp başka bir klasöre aktarmanız gerekir. 

WhatsApp durumlarında gördüğünüz fotoğrafları ekran görüntüsü yani ss alarak kaydedebilirsiniz. Sonrasında kaydettiğiniz fotoğrafı düzenleyebilirsiniz.

Diğer yöntem ise yukarıda da bahsettiğimiz gibi ek uygulama/program kullanmaktır. Piyasada bu işi yapan birçok uygulama vardır. Bunlardan kimi video/fotoğrafları direkt indirirken, kimi o an videoyu oynattığınız anda kaydedip bittiği anda kapatıp kaydetmenizi sağlar. Ek uygulamaların güvenilir olup olmadıklarını araştırmadan indirmeyiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica