Whatsapp durumlarına baktığım görünmesin diyorsanız

Sponsorlu Bağlantılar

Normal şartlarda bir kişinin WhatsApp durumuna baktığınızda, paylaşımı yapan kişi saat kaçta duruma baktığınızı görür. Bu durumdan rahatsız oluyorsanız ve duruma gizli bakmak istiyorum diyorsanız neler yapabileceğinize bakalım.

Android cihazlar için ayarlar/hesap/gizlilik/okundu bilgisi kısmında "okundu bilgisini" sola kaydırıp kapatırsanız, bundan böyle bir kişinin whatsapp durumuna baktığınızda o kişi baktığınızı göremez. Fakat sizler de aynı şekilde durum paylaştığınızda durumunuza bakanları görmezsiniz. Bu ayarla ayrıca bir kişiye mesaj attığınızda o kişinin okuyup okuyamadığını anlayamazsınız ve bir başkası da size attığı mesajı okuyup okumadığınızı anlayamaz. Kısacası okundu bilgisini kapatmak, hem mesajları hem durumları etkiler.

WhatsApp durumları android cihazlarda için .Statuses klasöründe görüntülenmektedir. Kişi durumunda sildiğinde ya da 24 saat içerisinde kendiliğinden silindiğinde, bu klasörden de kaybolmaktadır. Bu klasörü görmek için Dahili depolama/Whatsapp/Media yolunu izleyip sağ üstte üç nokta simgesine tıklayıp ayarlar demek ve ardından "gizli sistem dosyalarını göster" demek gerekir. Bundan böyle .Statuses klasörü görünür olacak ve durum güncelleyenlerin durumları burada fotoğraf/video olarak görünecektir. Yaptığımız testlerde bazı durumların buraya düşmediğini görsek de genel olarak birçoğunun buraya düştüğünü gördük. Bu klasöre düşen fotoğraf/videoları açtığınızda karşı taraf durumu görüp görmediğinizi anlayamaz, herhangi bir bildirim gitmez.

Durumlara gizli bakmanın bir diğer yolu uygulama kullanmak olabilir. Fakat biz ek uygulama kullanmaya pek sıcak bakmadığımız için bu konudaki araştırmayı ve takdiri sizlere bırakıyoruz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica