Telegram ses olmadan gönder nedir?

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram, içeriğinde yüzlerce ayar barındıran bir uygulama. İlk etapta soğuk bir program gibi gelse de, kullandıkça, özelliklerine alıştıkça hoşa gidebiliyor ve vazgeçilmez olabiliyor. Telegram'ı çok önceden kullananlar olsa da, birçoğumuz yakın tarihte bu uygulamaya geçtik. Kurcalayarak birçok şey öğrendik. Ama hâlâ açıklanmaya ihtiyaç duyan özellikler var. Bunlardan biri de "ses olmadan gönder" özelliği. Bu nedir? Birine özel mesaj yollarken ya da grupta paylaşım yaparken mesaj gönderme butonuna basılı tuttuğumuzda "ses olmadan gönder" ve "mesajı zamanla" seçeneği belirmekte. Mesaj zamanlamayı bir önceki konumuzda anlattık. 


Ses olmadan gönder, yollayacağımız mesajın bildirimsiz gitmesini sağlayan bir özelliktir. İster bin kişilik grupta paylaşım yapın, ister özel sohbette birine mesaj yollayın, eğer "ses olmadan gönder" i işaretlerseniz, karşınızdaki insan ya da grubun tüm üyeleri "sesli bildirimleri" açmış olsalar bile, bu bildirim sessiz olarak gidecektir. Bu özellik, mesaj yollama butonuna basılı tutarak (pc telegramda ise butonun üzerinde sağ tıklayarak) çalışır. Mesajı zamanla ve ses olmadan gönder seçenekleri çıktığında "ses olmadan gönder" dediğinizde, sadece o an yazdığınız mesaj ses bildirimsiz gider. Başka mesajları da bu yöntemle göndermek isterseniz, her seferinde bu ayarı yapmanız gerekir.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica