Telegram'da zaman ayarlı mesaj nasıl atılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da mesaj zamanlamaya yarayan güzel bir özellik mevcut. Bu özelliği kullanarak ileri tarihli mesaj yollayabilirsiniz. İster bir toplantı, ister doğum günü mesajı, ister borç hatırlatma, aklınıza ne gelirse zaman ayarlı mesajı kullanarak yollayabilirsiniz. Nasıl yapıldığını anlatalım ve ne işimize yarayacağını birlikte değerlendirelim. 

İster grup, ister özel sohbet fark etmeksizin mesajınızı yazın. Mesajı yollamadan önce mesaj yollama butonuna basılı tutun. Buraya dikkat edin. Eğer tek sefer butona tıklarsanız mesajınız hemen gider. Butona basılı tutmanız gerekir. PC telegramdan giriyorsanız eğer mesaj yollama butonuna sağ tıklayın. 



Butona basılı tutulduğunda çıkan seçeneklerden mesajı zamanla'ya dokunun. 




Buradan mesajın ulaşmasını istediğiniz tarihi ve saati seçip "...saatinde gönder" diyebilirsiniz. Ayrıca özel sohbette bu tarihi girmek yerine "mesajı zamanla" karşısında yer alan üç nokta simgesine tıklayıp "çevrimiçi olduğunda gönder" seçeneğini işaretleyip, kişi çevrimiçi olduğu anda mesajın yollanmasını sağlayabilirsiniz. Çevrimiçi olduğunda gönder gruplara/kanallara uygulanmaz. Ama zaman ayarlı mesaj grup ve kanallara uygulanabilir. 

Ayarı yaptıktan sonra, kişi ya da grup sohbet balonuna tıklandığında yazma bölümünde aşağıdaki gibi ikon belirecek. Buraya tıklandığında zamanlanan mesajlar isimli bir yer açılacak. 


Zamanlanan mesaja tıklayıp hemen o an gönderebileceğiniz gibi, "yeniden zamanla" diyerek tarih de değiştirebilirsiniz. 

Telegram'da zamanlama ayarı kullanarak neler yapabilirsiniz? 

Eğer bir grup ya da kanala sahipseniz, belirli gün ve saatlerde güncelleme yapma olanağına sahip olursunuz ve kitleyi diri tutarsınız. Çok sayıda doğum günü hatırlamak zorundaysanız ve bir mesajla jest yapabileceğinizi düşünüyorsanız, zaman ayarlamayı kullanabilirsiniz. Telegram'ın kendine mesaj atma hizmeti olan Kayıtlı Mesajlar'a zaman ayarlı mesajlar atarak bir nevi kendinize alarm kurabilir, hatırlatmalar ekleyebilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica