Telegram'da dosyaların otomatik indirilmesini açma ve kapatma

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da otomatik indirmeyi kapatmak ya da açmak isteyebilirsiniz. Otomatik indirme açıksa eğer, telefonunuz ya da bilgisayarınız dosyalardan geçilmeyecektir. Otomatik indirmeyi kapatırsanız eğer paylaşılan fotoğraf, video, kitap gibi dosyaları isterseniz indirebileceksiniz. Nasıl yapıldığına ve menülerde neler olduğuna bakalım. 

Otomatik indirmeyi kapatma

Ayarlar/Veri ve Depolama bölümüne girin. Otomatik medya indirme başlığı altındaki seçenekleri inceleyin. Eğer mobil verinizin fazla kullanılmasını istemiyorsanız "mobil veri kullanırken" kısmını kapatmanızı öneririz. Aksi takdirde gördüğünüz birçok dosya telefonunuza inebilir, hem telefon hafızanız hem de internet hakkınız bu durumdan etkilenir. 


Burada diğer seçeneğin "kablosuz ağa bağlıyken" olduğunu görüyoruz. Sola kaydırarak kapatabiliriz. Dolaşımdayken seçeneğini de sola kaydırdığımızda, böylelikle mobil, kablosuz ve dolaşım seçeneklerimiz kapalı olacak, dosyaları sadece isteğimiz doğrultusunda kaydedebileceğiz. 

Otomatik indirmeyi açma

Ayarlar/Veri ve Depolama bölümünü açın. Otomatik Medya indirme altındaki seçeneklerden açmak istediklerinizi sağa kaydırıp aktif edin. Seçeneklerinize göre dosyalar otomatik olarak cihazınıza iner. 

Eğer Pc Telegram uygulaması kullanıyorsanız, telefondan ayrı, bilgisayardan ayrı yapmalısınız bu ayarı. 

Menü yerleri zaman zaman değişmekle birlikte şimdilik Pc Telegram'da bu bölüme ayarlar/gelişmiş/otomatik medya indirme yolu izlenerek ulaşılabilir.



Otomatik indirmeyi özelleştirme

Örneğin mobil internet kullanımında dosyaların inmesini istemiyoruz ama kablosuz internete bağlıyken bazı dosyaların inmesini istiyoruz, ne yapacağız? "Kablosuz ağa bağlıyken"i aktif edip menüsüne tıklarız. Buradan fotoğraflar, videolar, dosyalar için aktif/pasif ayarı yapabiliriz. Peki fotoğrafları kendi içerisinde de özelleştirebilir miyiz? Evet, Fotoğraflar'a tıklayınca çıkan seçeneklerden "kişiler, özel sohbetler, grup sohbetleri, kanallar" için ayrı ayrı otomatik indirmeyi açma/kapama ayarı yapabilirsiniz.


Ayar yaptıktan sonra kaydet demeyi unutmayın. Fotoğraflar, videolar, dosyalar için ayrı ayrı bu ayarları yapabilir ve istediğinizi aktif ederken istediğinizi pasife alabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica