WhatsApp'ta süreli mesaj nasıl ayarlanır?

Sponsorlu Bağlantılar

Süreli mesaj nedir?

Süreli mesaj, belirli sürenin bitiminde mesajın her iki taraftan da yok olmasını sağlayan bir özelliktir. Telegram'da bu özelliğin ismi otomatik mesaj silme iken Whatsapp'ta süreli mesaj şeklindedir. Whatsapp'ta bu özellik bir süre önce duyuruldu. Bu özelliği açık tuttuğunuzda hem sizden hem karşı taraftan mesajlar 7 gün içerisinde otomatik olarak silinecektir. 7 gün içerisinde başka mesajlar paylaştığınızda, o mesajlar da yazıldığı andan itibaren 7 gün sonra silinecektir. Nasıl yapıldığına bakalım:

Bir kişinin Whatsapp profiline tıklayın. Eğer konuşma balonundaysanız kişinin isminin yer aldığı bölüme dokunun. 


Süreli mesajlar'ın kapalı olduğunu göreceksiniz. Normal ayarı bu şekildedir. Süreli mesajları aktif etmek istiyorsak süreli mesajlar bölümüne dokunuyoruz.




Bu ayarı etkinleştirmenin sonuçları hakkında bilgilendirme sunuluyor. Açık işaretlediğimizde süreli mesajlar devreye girer ve bundan böyle yazdıklarımız karşılıklı olarak 7 gün içerisinde silinecektir. Tabii Whatsapp otomatik silmenin sadece bir ayar olduğunu ve kişiler isterse yazıları, fotoğraf ve videoları kaydedebileceklerini belirtiyor. Mesajlar konuşma balonundan silinir ama siz ya da karşı taraf isterse bunları ayrı bir yere kaydedebilir elbette. 

Ayarı etkinleştirdiğinizde "süreli mesajları etkinleştirdiğiniz" uyarısı çıkacaktır. 


Bundan böyle mesajlarınız süreli olacaktır. Süreli mesaj (otomatik mesaj) kapatma içinse yine "süreli mesajlar" bölümüne gitmeniz ve "kapalı"ya çevirip devre dışı bırakmanız gerekiyor. 

Telegram otomatik mesaj silme konusuna ise şuradan ulaşabilirsiniz: Telegram otomatik mesaj silme

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica