WhatsApp durum paylaşma nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Whatsapp'ta 24 saat içerisinde kendiliğinden silinen durumlar paylaşmak mümkün. Bir fotoğraf, video, sosyal medya linki, youtube linki ya da esprili sözcükler, hikâye (story) ve daha birçok şeyi paylaşabilirsiniz. Android telefonlar için üstte sohbetler yanında yer alan durum'a tıklayın.




Burada ne paylaşacağınıza karar vermeniz gerekir. Bir youtube videosu, link ya da yazılı bir şeyler paylaşacaksanız, kalem ikonuna tıklamalısınız. Eğer cihazınızdan bir video, fotoğraf paylaşacaksanız kamera simgesine ya da "durum güncellemesi eklemek için dokunun" bölümüne dokunacaksınız.


Kalem simgesine tıklandıktan sonra burada bir şeyler yazabilir ya da link ekleyebilirsiniz. Sol alttaki simgelerle emojiler ekleyebilir, yazı tipi değiştirebilir, durumun rengini ayarlayabilirsiniz.

Fotoğraf ya da video paylaşmak için yukarıda dediğimiz gibi kamera simgesine ya da "durum güncellemesi eklemek için dokunun" bölümüne tıkladığınızda cihazınızdan bir fotoğraf ya da  video seçip gönder dediğinizde durum ve story oluşmuş ve paylaşılmış olur. Paylaşımdan önce filtreler uygulayabilir, düzeltmeler yapabilir ve o şekilde paylaşabilirsiniz.

Whatsapp'ta birden fazla durum, story ekleyebilirsiniz. Örneğin bir video paylaştıktan sonra peşine bir youtube bağlantısı, bir fotoğraf ya da yazı ekleyebilirsiniz. Hepsi durumunuzda sırayla görüntülenecektir. 

Nisan 2021 itibarıyla Bilgisayar için WhatsApp programında ve WhatsApp Web'de durum güncellemesi ekleme, silme ve paylaşma yoktur. Buradan girdiğinizde durum görebilirsiniz ama kendiniz durum paylaşamazsınız. 

Normal şartlar altında 24 saatte paylaşımınız otomatik olarak silinir. Fakat 24 saat dolmadan herhangi bir durumunuzu silebilirsiniz. Whatsapp'ta durum paylaştıktan sonra durum düzeltme değiştirme yoktur, düzeltme gereksinimi duyduğunuzda durumu silip yenisini paylaşabilirsiniz.


Whatsapp durum arka plan değiştirme

Arka planınız sarı, mavi, mor, yeşil gibi renklerden herhangi biri olsun isterseniz durum paylaşırken ressam paleti simgesine tıklamalısınız. 

                                                           
Bunu yazılı ve link paylaşmalı durumlarınıza uygulayabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica