Telegram'da özel sticker nasıl yapılır?

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da hazırda bulunan çıkartmaları kullanabilir ya da yine hazır paketlerden yükleyebilirsiniz. Bunlar yeterli gelmiyorsa, ben kendi çıkartmamı koyacağım diyorsanız, bazı işlemlerden geçerek bunu yapmanız mümkün. Nasıl yapıldığına gelin birlikte bakalım. 

Bot kullanarak sticker yapma

Telegramınızın arama bölümüne "stickers" yazın ve çıkan sonuçlarda aşağıdaki görseldeki gibi bot olana tıklayın. 



Bot ile konuşma ekranı çıkacak. Önce altta yer alan "başlat"a, ardından konuşma yeri aktif olduğunda ise yukarıdaki "/newpack" yazısına tıklayın. Bunun yerine mesaj yazar gibi "/newpack" de yazabilirsiniz.


/newpack yazdıktan sonra bizden isim istiyor. Biz örnek olarak bilgiduragi yazıyor ve gönderiyoruz. 


Alright!...şeklinde başlayan mesajda bizden çıkartma için uygun formatta bir fotoğraf, resim istediğini ifade etmektedir kısacası. Ayrıca bu işlemleri masaüstü/web telegram ile yapmamız önerilse de, telefondan yapmaya devam edebiliriz. Şimdi elimizde bu formatta bir görsel yoksa, bu tür işleri yapan bir uygulama kullanabiliriz. 512 X 512 png ya da webp formatına çeviren bir uygulamamız yoksa yine Telegram'da bot yardımı alabiliriz. Bu konuşmamız olduğu gibi duruyor ve biz yine telegramda arama bölümüne gidip "stickerator" yazıyoruz. Seçeneklerden bot olan stickerator'u seçiyoruz. Konuşma balonu açıldığında üstte turuncu olarak işaretlediğimiz isimle aynı olup olmadığına bakın. 


Başlat diyoruz ve sonrasında bu konuşmaya çıkartma yapmak istediğimiz resmi yolluyoruz. Kısa sürede png formatına çevirecektir.  Turuncu olarak işaretlediğimiz yere tıklayıp az önce işlem yaptığımız "stickers" botuna yollayacağız bunu. Yani iletildi mesajı olarak bota yollayacağız bunu. 


Tekrar stickers isimli bot ile konuşma balonuna dönüyoruz ve bu görselin iletildiğini görüyoruz. Thanks! Now send me...diye başlayan mesajda, bu stickerı ilişkilendireceğimiz bir emoji seçiyoruz. Bunun için de bir emoji seçiyor ve yolla diyoruz. 



Emojiyi de yolladıktan sonra "/publish" yazıp yolluyoruz, ardından gelen yazıdan sonra da "/skip" diyor ve yolluyoruz.  "Please provide..."ile başlayan bir mesaj gelecek. Buna da "https://telegram.me/addstickers/bilgiduragi" yazıyor ve yolluyoruz. Sizler bilgiduragi yerine başta belirlediğiniz ismi giriniz. Yollama işleminden sonra "Kaboom..."şeklinde başlayan mesajda işlemimizin tamamlandığını görüyoruz. 


Bize yollanan son mesajda https://t.me/addstickers/bilgiduragi linkine tıklıyoruz. 



Linke tıklama sonucu çıkartmamızın oluştuğunu görüyoruz. Çıkartmalara ekle diyerek kendimize özel stickerımızı sisteme kaydetmiş oluyoruz. Bizim deneme için yaptığımız https://t.me/addstickers/bilgiduragi linkine giderek bu çıkartmayı görebilir ve ekleyebilirsiniz. Bu şekilde özel çıkartmalarınızı birbirinize gönderebilir ya da link olarak paylaşıp başkalarının eklemesini sağlayabilirsiniz. 


Whatsapp stickerlarını Telegram'a taşımak mümkün mü?

Bunu yapmak için çeşitli programlar kullanılsa da, alternatif olarak şöyle bir yol izlenebilir: "stickers" botunun bizlere attığı "Alright! now send me" mesajından sonra stickerator botuna ihtiyaç duymadan şöyle yapabiliriz. stickers botu "Alright! now send me" mesajında bizlerden png ya da webp formatında bir görsel istiyor. Biz stickerator botuyla görseli bu formata çeviriyorduk fakat webp formatlı stickerlarımız zaten Whatsapp dosyamızda olduğu için, stickers botu bizden görsel istediğinde direkt oradan yollayabiliyoruz. Bot bize "Alright! now send me" mesajı attıktan sonra konuşma ekranında ataş simgesine tıklıyor altta yer alan dosya seçeneğine dokunuyoruz. Ardından yukarıda beliren Dahili Depolama, ardından Whatsapp/Media/Whatsapp Stickers (android telefonlar için) yolunu izleyerek Whatsapp klasörümüzdeki favori stickerlarımızı buluyor ve yolluyoruz. 


Bundan sonraki işlemler  yukarıdaki "Thanks! Now send me" mesajını aldığınız andaki gibidir. Bu şekilde favori stickerlarınızı tek tek taşıyabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. Bu video için geçerlimi video sticker yapabilirmiyiz ?

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica