Telegram'da stickerları kısayolla gönderme ve ekleme tekniği

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da stickerlara ulaşmanın pratik yolu var. Bunun için mesaj bölümünde Türkçe ya da İngilizce sözcükler yazmanız gerekir. Nasıl sözcükler? Örneğin ":üzgün". Başına iki nokta koymanız gerekir. Mesaj bölümünde :üzgün yazdığınızda üzgün emojileri çıkacak, bunlardan birine tıkladığınızda bu sefer o emojiyle ilgili stickerlar çıkacak, bu stickerlardan birine tıkladığınızda sohbete gönderilecektir. Gönderdiğiniz stickera tıkladığınızda ise stickerın dahil olduğu paketi görecek ve o seçeneklerden istediğinizi kullanacak ya da paketi komple ekleyebileceksiniz. Örneklerle pekiştirelim:

:sad

:üzgün

:kalp

:kızgın

:sevgili 

Nasıl yapıldığını bir de görsel ile anlatalım. Örneğin son zamanlarda kripto para gruplarında sıkça kullanılan roket çıkartmasını nasıl yapıyorlarmış öğrenelim. Mesaj yazarken :roket yazıyoruz. 



:roket yazdığımızda roket emojileri çıkacak, bunlardan turuncu ile işaretli olana tıklıyoruz.



Emoji mesaj bölümüne düştü ve emojiyle ilgili daha önceden tanımlanmış çıkartmalar/stickerlar görüntülendi. Çıkartmalar bunlarla sınırlı değildir. Sola doğru kaydırıp roket ile ilgili daha fazla sticker görebilirsiniz. Biz baştakini seçiyoruz.


Seçimi yaptığımız gibi sohbete gönderildi. Şu an buradan görünmese de bu oynayan bir stickerdır. Dahası var. Bu stickera dokunduğunuzda ne oluyor görelim:


Gördüğünüz gibi stickera dokunduğumuzda, stickerın dahil olduğu paketi komple görebiliyoruz. Bunlardan bize lazım olanları tek tek kullanabilir ya da çıkartmaları ekle diyerek stickerlarımıza ekleyebiliriz.

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica