Mhrs enabız covid 19 aşı randevusu nasıl alınır?

Sponsorlu Bağlantılar

Koronavirüs salgını için aşılamalar sürüyor. Aşılarda öncelikli gruplar aşılarını olmakta ve sırası gelenler aşı randevusu alıp aşı olacağı merkeze gidip aşısını olmaktadır. Aşılar 1. doz ve 2. doz şeklinde olmaktadır. İlk doz aşı olacaklar için aşağıda nasıl aşı randevusu alınacağı anlatılacaktır. 

https://mhrs.gov.tr/vatandas sitesine ya da mhrs uygulamasına Tc kimlik numarası ve şifrenizle giriş yaptıktan sonra "aşı randevusu al" butonuna tıklayın. 


Sistem bizden iki aşıdan birini seçmemizi istiyor. Hangi aşının daha iyi olduğu konusunu araştırdıktan sonra seçiminizi yapabilirsiniz. Biz aşağıdaki örnekte ilerlemek için  "Biontech" seçtik, Sizler de Biontech ya da Sinovac seçebilirsiniz.




Sonraki ekranda "hastaneden" seçeneğini işaretleyin. Eğer bulunduğunuz şehir, kasaba, köyde başka seçenek varsa onu işaretleyin. Hastanede aşı olacak olanlar gelen ekranda "genel arama" seçeneğine tıklayıp İl, ilçe, hastane bilgilerini girip hastane ve uygun randevu günlerini görüntüleyecekler.  


Eğer uygun randevu bulamazsanız diğer hastanelere bakabilirsiniz. Randevuya kesinlikle gideceğiniz günü seçip ardından saati seçin. 

"Bu hastane bir eğitim ve araştırma hastanesidir. Bu poliklinikte hizmet uzman ve ekibi tarafından verilmektedir." uyarısı görürseniz devam deyin. "Error ! Network Error" yazısı çıktığında sistem ilerlemenize izin veriyorsa hatayı umursamayın.


Aşı olacağınız hastane, yer, gün, saat ve aşı türü bilgilerini iyice kontrol edin. 




Bilgilerde bir yanlışlık yoksa randevuyu onayla diyerek koronavirüs aşı randevusu alma işlemini sonlandırın. Sistem zaman zaman güncellenmekte ve bazı farklılıklar olabilmektedir. Eğer karşınıza bunlar dışında bir de randevuya gitmemeniz durumunda ne olacağı ya da aşı hakkında bilgilendirme formu gelirse, onu da dikkatlice okuyup onaylayabilirsiniz. 




Yukarıdaki işlemleri e-nabız'dan yapmak isterseniz e-nabız randevu alma konusunda anlatıldığı gibi mhrs sistemine bağlanıp ardından yukarıdaki anlatımı takip ederek işleminize devam edebilirsiniz.

İşlemleri yapmakta zorlanırsanız sabit hat ya da cep telefonunuzdan direkt olarak 182'yi arayıp randevu alabilirsiniz. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica