Telegram'da yazı içine bağlantı oluşturma/link verme

Sponsorlu Bağlantılar

Telegram'da bir yazı yazarken, bir cümle ya da sözcüğü linke çevirebilirsiniz. Kişiler sizin sözcüğünüze tıkladığında ilgili linke giderler. Örneğin "Detaylı bilgi için https://bilgiduragi.blogspot.com/ adresine tıklayabilirsiniz" yazmak yerine "Detaylı bilgi için buraya tıklayabilirsiniz" diyerek uzun yazının karmaşık hâle gelmemesini sağlayabilirsiniz. Nasıl yapıldığına birlikte bakalım. 

Bir kişi ya da grup ile sohbet açın ve cümlenizi hazırlayın. 


Yukarıdaki örnekte biz bir cümle hazırladık ve "buraya" kısmını seçip kes kopyala seçeneklerinin çıkmasını bekledik, hemen yanlarında bulunan üç noka simgesine dokunup bağlantı oluştur dedik. Bilgisayardan girseydik"buraya" kısmını seçiğ sağ tıklar ve bağlantı oluştur derdik.



Bağlantı oluşturma kutucuğu belirdi. Kullanıcıların "buraya" sözcüğüne tıkladıklarında gitmelerini istediğimiz linki yazıyoruz ilgili bölüme.



Tamam deyip gönderdiğimizde ise yukarıdaki gibi bir sonuç elde ediyoruz. Bu şekilde özellikle makale türü bir şeyler paylaşılacaksa, bu tür linklemeler yapmak faydalı olabilir. Yazıları linklerin uzunluğu ve karmaşasına boğmamış olur, daha estetik bir yazı oluşturmuş oluruz. Yazılarınızı daha okunur kılmak için kalın, eğik, altı çizili seçeneklerini de kullanabilirsiniz.

Sponsorlu Bağlantılar

1 yorum:

  1. Peki sayfa içi link verme nasıl oluyor? Geçen bir kanalda gördüm. Bir linke tıkladığımda kanaldaki bir mesaja gidiyor.
    Kitap önerileri için tıklayınız diyor. Tıklayınca aynı kanalın içinde kitap listesinin olduğu bir mesaja gidiyorum.

    YanıtlaSil

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica