WhatsApp durumda fotoğraf ve video paylaşma

Sponsorlu Bağlantılar

WhatsApp'ta ister o an çekim yapın ister cihazınızdan seçim yapın, her iki şekilde de durumda fotoğraf ve video paylaşabilirsiniz. Fotoğraf ya da videolarınız 24 saat içerisinde durumdan silinecektir. Fakat bu başkalarının fotoğrafınızı kaydetmediği anlamına gelmez. Görselleriniz durumdan silinse bile birileri ekran görüntüsü alabilir daima. Şimdi android yazılıma sahip telefonlarda WhatsApp durumda fotoğraf/video nasıl paylaşılıyor bakalım.

WhatsApp üst sekmelerde Durum yazılı yere dokunun ve Durum güncellemesi eklemek için dokunun yazan yere tıklayın. Bunun yerine altta yer alan kamera simgesine de tıklayabilirsiniz.



Simgeye dokunarak o an fotoğraf çekebilir ve gönderme butonu ile hemen paylaşabilirsiniz. Video çekip göndermek isterseniz parmağınızı yuvarlak simgeye basılı tutun ve en fazla 30 saniye olacak şekilde video çekip yollayın. 



Telefondan bir fotoğraf/video seçip durum güncellemek isterseniz, görselleri sağa doğru kaydırabilirsiniz. Daha fazla fotoğraf video görmek için yukarıyı gösteren işareti yukarı doğru çekebilirsiniz. Paylaşacağınız şeyi bulduktan sonra seçin ve gerekli görürseniz paylaşmadan önce üstte yer alan düzeltme simgelerini kullanın.


 Ardından yukarıdaki gibi gönder butonuna tıklayıp durumunuzda paylaşın. 

Durum göndermeden önce ne tür değişiklikler yapılabilir?

 

Filtreler bölümünden filtre eklenebilir, başlık ekleyin ile fotoğrafa ve videoya yazı eklenebilir.


Yukarıdaki simgelerle çıkartma, yazı eklenebilir ve kalem simgesiyle görselin belirli bir yeri çizilebilir, işaretleme yapılabilir. Soldaki simgeyle görselinizi yeniden boyutlandırabilirsiniz.


WhatsApp durum için video sınırı nedir? 

Durumunuza 30 saniyelik birden fazla video gönderebilirsiniz. Eğer 30 saniyeden uzun bir videonuz var ve Whatsapp durumda paylaşmak istiyorsanız, bunun için video bölme işlemi yapıp sıra sıra paylaşabilirsiniz. Bu şekilde 30 saniyelik video bittikten sonra diğer videoya geçiş yapılacaktır, diğer video da bu videonun bölünmüş devamı olduğu için izlenmeye devam edecektir. 

Sponsorlu Bağlantılar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

"Yorum Gönderme" yazısına tıkladığınızda, aşağıda yorum yazma kutucuğu belirecektir. Yorumunuzu yazdıktan sonra bir kez "yayınla" butonuna tıklamanız yeterlidir. Yorumunuz denetimden geçtikten sonra yayımlanır. Lütfen nezaket kurallarına özen gösterelim.

Yandex.Metrica